Päijät-Sote lähti mukaan digitukiverkostoon

Hankkeen tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digitukiverkosto saadaan kattamaan koko maakunnan ja vastaamaan kasvavaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia.

– Digituki kuuluu kaikille ja olemme lähteneet kehittämään sitä myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueessa. Meillä on monenlaisia sähköisiä palveluja, kuten uusi paijat-sote.fi -verkkosivusto ja mobiilisovellus, ja palveluvalikoima laajenee koko ajan. Vaikka palvelut on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi, tarvitsevat monet apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaikilla asiakkailla on riittävät digitaidot, viestintäpäällikkö Tommi Pätynen hyvinvointialueesta kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin.

Päijät-Hämeessä on jo tehty paljon hyvää työtä digituen saralla. Maakunnassa on esimerkiksi järjestetty Digikinkereitä ja digineuvontaa, ja kirjastot ovat antaneet digitukea jo pitkään. Myös Wellamo-opisto on kouluttanut kuntalaisia digilaitteiden ja -palvelujen käyttöön.

Lisätietoa digituesta https://paijat-hame.fi/digituki/