Päijät-Sote: Hoitajien lakko siirtyy ensi viikolle

Tämän viikon perjantaina alkavaksi ilmoitettu hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin lakko siirtyy alkamaan keskiviikkona 20.4.2022 kello 6. Lakko päättyy keskiviikkona 4.5.2022 kello 6. 

Lakko koskee kolmeatoista sairaanhoitopiiriä, joista Päijät-Sote on yksi. Se rajataan koskemaan vain erikoissairaanhoitoa, ja perusterveydenhuolto ja sosiaalihuolto jäävät lakon ulkopuolelle. Tehyn ja Superin ilmoituksen mukaan perusterveydenhuollossa ja sosiaalihuollossa ei kuitenkaan voida tehdä lakonalaista työtä. Lakon rajauksesta jatketaan neuvottelua paikallisesti huomenna tiistaina. 

Lakon siirtymisen myötä sovittelulautakunnalle jää enemmän aikaa sovittelutoimiin, ja työnantajalle mahdollisuus valmistautua lakon alkamiseen sekä suunnitella tarvittavat muut kuin suojelutyöhön liittyvät toimenpiteet potilasturvallisuuden varmistamiseksi. 

Työtaistelutoimien siirrosta sopivat hoitajajärjestöt Tehy ja Super sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja Avaintyönantajat Avainta ry. 

Lisätietoja: 

Vs. henkilöstöjohtaja Pirjo Manninen, p. 044 440 3429 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.