Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Asiakkaat saavat terveyspalveluja ja neuvontaa videovastaanotolla yhä useammin

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Asiakkaat saavat terveyspalveluja ja neuvontaa videovastaanotolla yhä useammin 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella digitalisaation hyötyjä halutaan tuoda asiakkaiden ja ammattilaisten ulottuville. Päijät-Sote-sovellus ja toimiva verkkoyhteys mahdollistavat videovastaanotot usein myös osana erikoissairaanhoitoa. Hyvinvointialueen perustason terveyspalveluissa etävastaanotot ovat olleet jo pidempään käytössä. 

Syksyn myötä videovastaanottojen käyttö mahdollistuu yhä useammassa palvelussa. Asiakas voi myös itse kysyä mahdollisuudesta hoitaa asia videoyhteydellä.  

Videovastaanotto Päijät-Sote-sovelluksella on tietoturvallinen ja sujuva asiointitapa, jolla parannetaan palveluiden saatavuutta, sujuvuutta ja asiakaskokemusta. Päijät-Sote-sovelluksella asiakas voi hoitaa useamman asian samaa kanavaa käyttäen. Asiakassovellus toimii verkkoselaimella, kännykässä tai tabletilla. Digitaalinen asiointi tukee myös hyvinvointialueen tavoitteita vähentää hiilijalanjälkeä ja toimia ympäristöystävällisesti. 

Neurologian poliklinikan lääkäri ottaa vastaan etänä

Neurologian poliklinikalla videovastaanotot ovat olleet osa potilaan hoitoa kesäkuulta alkaen. Syyskuun alusta videovastaanottomahdollisuus laajeni myös lääkärille. 

 - Asiakas saa meiltä käytännössä saman palvelun videovastaanotolla kuin paikan päällä. Hyödyt asiakkaan kannalta ovat moninaiset. Vastaanotolle voi osallistua mistä tahansa eikä tarvitse kulkea erikseen vaikkapa Päijät-Hämeen keskussairaalalle. Videovastaanotoilla asiakas myös saa halutessaan keskustelun aikana kätevästi sähköisenä kyselyjä, linkkejä ja tiedostoja, kertoo sairaanhoitaja Minna Aalto.  

Videovastaanottoja neurologian poliklinikalla tarjotaan muun muassa epilepsian kontrollikäynneille ja migreenipotilaille.

– Etenkin epilepsiakontrollien suhteen asiakkaat ovat olleet kiitollisia etämahdollisuudesta, koska asiakkaiden ajokielto saattaa vaikeuttaa asiointia paikan päällä. Lisäksi sosiaalisia tilanteita arasteleville videovastaanotot ovat tarjonneet tukea ja helpotusta arjen hallintaan, Aalto sanoo.  

Neurologian poliklinikan lisäksi videovastaanotot ovat jo käytössä keuhkopoliklinikalla, ravitsemusyksikössä ja kuntoutuksen eri palveluissa. Kuntoutuksen vastaanotoilla on annettu ensi- ja jatkohoito-ohjeita sekä ohjattu terapiaharjoitteissa tai toteutettu etäkuntoutusjakso 

Henkilöstö saanut koulutusta uuteen toimintatapaan

Henkilöstö on saanut perehdytystä videovastaanottojen toteuttamiseen Päijät-Sote-sovelluksella keväästä lähtien. Valmius videovastaanottojen käyttöön on jo kotisairaalassa ja avosairaanhoidossa Asikkalassa, Hollolassa ja Padasjoella. Avosairaanhoidossa videovastaanottoa kokeillaan esimerkiksi tablettidiabeetikkojen kontrollikäynneissä, osana hoidon tarpeen arviointia tai psykoterapian jatkolausuntojen tekemisessä. Myös erikoissairaanhoidossa syöpätautien poliklinikalla ja vatsatauteja hoitavassa yksikössä eli vatsakeskuksessa henkilöstö on saanut koulutuksen.

Ohjeita ja video videovastaanoton käyttöön löytyy osoitteesta paijat-sote.fi/paijat-sote-sovellus/

Suora linkki käyttöönoton opastusvideoon Päijät-Sote-sovellus, videovastaanotto

Lue lisää Päijät-Sote-sovelluksesta ja sen käyttöä opastavasta kiertueesta, joka jatkuu loppuvuoden ajan. Päijät-Sote-sovellus ja opastuskiertueen ajat ja paikat

image received via email

Lisätietoja: 
ict-asiantuntija Rosa Hemming, 044 729 7054 

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)