Lasten koronarokotukset

Täältä löydät ohjeet lasten koronarokotusajanvaraukseen ja tietoa rokotuksista. Huomioithan, ettet tule sairaana tai sairaan lapsen kanssa neuvolaan infektioiden leviämisen välttämiseksi.

Päijät-Soten alueella 6kk-11-vuotiaat lapset voivat saada koronavirusrokotuksen yksilöllisen harkinnan perusteella.

6kk – 11-vuotias lapsi voi hyötyä rokotuksesta, jos hänellä on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus. Rokotuksia voidaan erityisestä syystä antaa myös muille lapsille yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella. Tällainen syy voi olla esimerkiksi matkan kohdemaan vaatimukset.

6kk-4-vuotiailla koronarokotuksen perussarjaan kuuluu kolme annosta Comirnaty 3 mikrog/annos -rokotetta.

5-11-vuotiaiden rokotesarjaan kuuluu kaksi annosta Comirnaty 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusväli on vähintään 6 viikkoa.

Lisätietoa 6kk- 11-vuotiaiden koronarokotuksista löytyy täältä.

 

Rokotukseen voivat tulla vain ajan etukäteen varanneet. Ajanvaraus koronavirusrokotteisiin löytyy täältä

Ajanvaraus koronarokotteisiin

  • Aika on varattava lapsen nimellä.
  • Voit varata koronarokotusajan sähköisesti lapsellesi, joka on täyttänyt viisi vuotta, mutta on vielä alle 10-vuotias. 6kk-4-vuotiaille rokotukseen tulee olla hoitavan lääkärin suositus.
  • Siirry puolesta asiointiin oikeasta yläreunasta oman nimesi alta löytyvästä valikosta. Tarkista, että lapsen nimi näkyy sivun oikeassa yläkulmassa. 10 vuotta täyttäneiden lasten sähköinen asiointi onnistuu ainoastaan lapsen omilla verkkopankkitunnuksilla. Puolesta asiointi on mahdollista alle 10-vuotiaan lapsen kohdalla.
  • 10 vuotta täyttäneiden lasten ajanvaraus tapahtuu puhelimitse neuvolan asiakasohjauksen kautta.

5-11-vuotiaiden koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Lahden perhekeskuksen neuvolassa seuraavasti:

  • Tiistaina 10.10.23 klo 8.30–9.00.
  • Keskiviikkona 1.11.23 klo 14.30–15.00

6kk-4-vuotiaiden koronarokotuksia lääkärin suosituksesta annetaan ajanvarauksella Lahden perhekeskuksen neuvolassa seuraavasti:

  • Tiistaina 10.10.23 klo 9.00-9.30.
  • Keskiviikkona 1.11.23 klo 14.00-14.30.

Huoltajan suostumus alaikäisen rokottamiselle

  • Koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.
  • Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Jos sinulla on kysymyksiä lasten koronarokotuksista, katsothan ensin löytyykö vastaus täältä.

Sairausasioissa ole virka-aikana yhteydessä omaan sote-keskukseesi ja kiireellisissä asioissa päivystysaikana Akuutti24:ään. Mikäli kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi Akuutti24:n neuvontanumeroon 116 117. ​Soita hätänumeroon 112 aina kiireellisissä hätätilanteissa, kun kyseessä on esimerkiksi äkillinen sairauskohtaus, tajuttomuus tai hengenvaara.