Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Pihlajalinnan työterveyspalvelut otettu käyttöön

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Pihlajalinnan työterveyspalvelut otettu käyttöön

Hyvinvointialueen henkilöstön työterveyspalvelut tuottaa huhtikuun alusta alkaen Pihlajalinna. Työterveyspalveluiden siirtäminen uudelle palvelutuottajalle on vaatinut saumatonta yhteistyötä hyvinvointialueen ja Pihlajalinnan ammattilaisten välillä. Yhteistyötä on tehty tiiviisti koko alkuvuoden ajan työterveyspalvelujen toimintakäytäntöjen ja muun muassa tietojärjestelmien yhteensovittamiseksi sekä esihenkilöiden perehdyttämiseksi uusiin toimintatapoihin.

Modernit työterveyspalvelut tuovat palvelut työntekijän omaan puhelimeen

Pihlajalinna tarjoaa hyvinvointialueen henkilöstön käyttöön Terveyssovelluksen, jonka voi ladata omaan matkapuhelimeen. Terveyssovelluksella voi varata aikoja työterveyspalveluihin ja osallistua etävastaanotolle, tarkastella omia tietojaan sekä uusia työterveydessä kirjoitettuja reseptejä.

Ajanvaraukseen on Terveyssovelluksen lisäksi tarjolla myös perinteisempiä tapoja verkossa ja puhelimitse.

Etä- vai lähivastaanotolle?

Vaikka sovelluksen tai verkon kautta etäasiointi on yleistynyt myös työterveyshuollon palveluissa, on lähivastaanottoa vaativia tilanteita edelleen monia. Lähivastaanottoa vaativia tilanteita ovat esimerkiksi työterveyshoitajan tekemien terveystarkastusten lisäksi rokotukset, laboratorio- ja kuvantamistutkimukset ja työtapaturmat.

Pihlajalinnassa etävastaanottoja toteuttavat kaikki työterveyden ammattihenkilöt ja asiantuntijat. Etävastaanotolla voidaan hoitaa monia akuutteja vaivoja, kuten ylähengitystieinfektioita, tavallisia silmätulehduksia, ihottumia sekä monia kiireettömiä asioita, kertoo suurasiakaspäällikkö Eija Seppänen Pihlajalinnasta.
Etävastaanottotoiminta säästää myös aikaa ja vaivaa, kun vastaanotolle matkustaminen jää pois.

Työterveyshuoltopalveluiden tarjonta laajentuu
Uuden palvelutuottajan myötä tarjolla on uusia palveluita työssä ja elämässä jaksamiseen sekä sairaudenhoitoon.

Mielen huoli -linja on matalan kynnyksen palvelua, johon työntekijä voi ottaa yhteyttä, kun tarvitsee tukea esimerkiksi kuormittavassa työtilanteessa, tai on huolissaan omasta jaksamisestaan, työkyvystä tai kokee haasteita palautumisessa.

Sairaanhoito suuntautuu pääosin työhön tai työympäristöön liittyvien oireiden ja sairauksien syyn selvittämiseen. Tällaisia ovat muun muassa työkykyyn vaikuttavien tuki- ja liikuntaelinsairauksien, mielenterveyssairauksien ja päihdeongelmien sekä sisäilmaongelmiin liittyvien oireiden hoidon koordinointi ja toteutus jatkossa työterveyshuollossa, kertoo palveluista hyvinvointialueen työhyvinvointipäällikkö Pia Broman.  

Työterveyspalveluiden muutos pohjaa viime vuoden syksyllä kilpailutettuihin ja marraskuussa aluehallituksen hyväksymään valintaan siirtää hyvinvointialueen työterveyspalvelut Pihlajalinnalle.

 

Lisätiedot:

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, työhyvinvointipäällikkö Pia Broman, p. 044 440 6688 
Päijät-Hämeen hyvinvointialue, henkilöstöjohtaja Erja Saari, p. 044 440 3464
Pihlajalinna, mediayhteydet [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)