Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön vuokratilojen kilpailutus käynnistyy

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön vuokratilojen kilpailutus käynnistyy

Päijät-Hämeen hyvinvointialue käynnistää mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön toimitilojen pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kilpailutuksen toukokuun puolivälissä.

Kilpailutuksen kohteena on mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön vuokratilojen hankinta Lahden keskustasta tai sen läheisyydestä hyvien kulkuyhteyksien päästä. Tilatarve tulee olemaan 33–35 asiakkaalle, joista kolme paikkaa on arvioivaa lyhytaikaista asumista varten.

Ympärivuorokautiselle asumiselle on varattu 23–25 asiakaspaikkaa ja yhteisölliselle asumiselle 10 asiakaspaikkaa.

Asukkaiden omien huoneiden lisäksi tiloihin tarvitaan muun muassa ruokailu- ja oleskelutilat asukkaille, lääkehuone sekä henkilöstön tarvitsemat tilat kirjaamiseen ja palavereihin. Lisäksi tiloilta edellytetään muunneltavuutta ja ympärivuorokautisen asumisen tiloilta valmiutta muuttaa ne yhteisölliseksi asumiseksi.

Vuokrakohteen arvioitu kustannus on vuodessa noin 400 000 euroa. Vuokrasopimus tullaan solmimaan 10–20 vuoden määräaikaiselle sopimuskaudelle, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 12 kuukauden irtisanomisajalla. Palvelutuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2025.

Koska kyseessä on pitkäaikainen rakennuksen vuokraus, sovelletaan hankintaan hankintalakia.

Aluevaltuutetuilta kerätään kokemuksia demokratiasta

Hyvinvointialueen ensimmäinen valtuustokausi päättyy 31.5.2025. Aluevaltuuston päätöksen mukaisesti hyvinvointialueen poliittista johtamisjärjestelmää arvioidaan ensimmäisen aluevaltuustokauden kokemuksen perusteella.

Aluehallitus päätti käynnistää hyvinvointialueella kehittämisprojektin, jonka tavoitteena on kerätä aluevaltuutetuilta kokemuksia demokraattisesta päätöksentekojärjestelmästä ja valmistella sen perusteella esitykset tarvittavista muutosehdotuksista ja mahdollisista suosituksista.

Kehittämisprojektin tavoitteena on parantaa edelleen hyvinvointialueen demokraattisen päätöksenteon toimivuutta, selkiyttää toimielinten tehtäviä, vastuita ja asemaa osana päätöksenteon kokonaisuutta ja parantaa hyvinvointialueen luottamushenkilöiden päättäjäkokemusta.

Hyvinvointialueen päätöksentekorakenteen arvioinnin ja kehittämisen projekti toteutetaan siten, että mahdollisista organisaatiorakenteen ja päätösvallanjaon kehittämistoimista seuraavalle aluevaltuustokaudelle on päätetty hyvissä ajoin ennen valtuustokauden päättymistä.

Kysely aluevaltuutetuille käynnistetään tänä keväänä.

Aluehallitus päättää kehittämisprojektin ohjausryhmän jäsenistä kokouksessaan 29.4.2024.

Lisätiedot:

Toimitilajohtaja Johanna Aitamurto, p. 044 440 6637

Hallintopäällikkö Osmo Pieski, p. 044 440 3599

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)