Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Kristiina Hämäläinen pyytää eroa aluehallituksesta

image received via email

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Kristiina Hämäläinen pyytää eroa aluehallituksesta

Aluehallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (Kok.) pyytää eroa aluehallituksen puheenjohtajuudesta sekä aluehallituksen jäsenen tehtävästä. Syynä pyyntöön on palaaminen takaisin siviilityön pariin kesällä 2024.

Hämäläinen on johtanut aluehallituksen toimintaa keväästä 2022 ollen näin mukana niin alueen valmistelussa kuin ensimmäisessä ja toisessa toimeenpanovuodessakin. Hämäläisen luottamustehtävä aluevaltuustossa jatkuu normaalisti aluevaltuustokauden loppuun saakka.

Hämäläinen on aiemmin ilmoittanut jäävänsä poliittiselle tauolle kauden päätyttyä keväällä 2025. Hän on aiemmin toiminut myös Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtajana kuin Päijät-Hämeen maakuntahallituksen varapuheenjohtajanakin sekä useissa muissa luottamustehtävissä.

Aluehallituksen puheenjohtajuus on sovittu vaalien jälkeisissä paikkaneuvotteluissa Kokoomuksen aluevaltuustoryhmälle. Aluevaltuustoryhmä tulee tekemään ehdotuksen uudesta aluehallituksen puheenjohtajasta sekä yhdestä uudesta aluehallituksen jäsenestä 10.6.2024 pidettävässä aluevaltuuston kokouksessa.  Tarkka vaihdon ajankohta selviää myöhemmin.

Lisätiedot:

Ilkka Viljanen, Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja, p. 050 63781

Kristiina Hämäläinen, aluehallituksen puheenjohtaja, p. 044 440 3869

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)