Tee oirearvio

Omaolo on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka auttaa sinua arvioimaan oman hoidon tai palvelun tarvettasi. Omaolossa voit arvioida useaa yksittäistä terveysongelmaa. Tarvittaessa voit lähettää tulokset eteenpäin ammattilaiselle.

Terveydenhuollon ammattilainen käsittelee Omaolon kautta tulleita viestejä arkipäivisin klo 8-15 ja vastaa palvelun kautta lähetettyyn oirearvioon viestillä Omaolossa.

Omaolossa voit arvioida useaa yksittäistä terveysongelmaa

Oirearvioita voi käyttää anonyymisti kuka tahansa ja saada palvelusta yleisen toimintasuosituksen. Arvion tulosten hoitajalle lähettäminen edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

 

Omaolon tuki- ja liikuntaelinvaivojen oirearvioissa (olka, selkä, polvi) käyttäjä voi vastaustensa perusteella ohjautua suoraan fysioterapeutin vastaanoton sähköiseen ajanvaraukseen.

Lisätietoa kuntoutuksen sivuilla

Lasten ja nuorten suun terveyden kysely

Kolmasluokkalaisille on osassa Päijät-Soten alueen kunnista käytössä suun terveyden kysely määräaikaistarkastuksia varten. Lisätietoja Omaolon lasten ja nuorten suun terveyden kyselystä löydät täältä.

Omaolossa voit kartoittaa myös palveluavun tai tuen tarvettasi

Palveluarvioilla voit kartoittaa, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen. Tällä hetkellä Omaolossa voit kartoittaa muun muassa omaishoidon avun, henkilökohtaisen avun ja kodin ulkopuolella liikkumisen avun tarvetta.

Terveystarkastus tarjoaa kattavan raportin terveydentilastasi ja näet miten henkinen hyvinvointisi ja elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua. Tarkastus pohjautuu Kustannus Oy Duodecimin Duodecim STAR® -palveluun. Voit tallentaa tarkastuksen tulokset itsellesi ja ottaa halutessasi käyttöön Omaolon hyvinvointivalmennuksia.

Terveydenhoitoalan ammattilainen käsittelee yhteydenottoja arkipäivisin klo 8-15

Oirearviot ovat tarkoitettu aikuisasiakkaille perusterveydenhuollossa tavallisten terveysongelmien arviointiin ja tarvittaessa yhteydenottoon ammattilaiseen.

Vastausten perusteella saat toimintasuosituksen hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä tai itsehoidosta. Toimintasuositus perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin.

Jos tunnistaudut Omaolo-palveluun esimerkiksi pankkitunnuksin, voit tallentaa arvion tiedot itsellesi tai tarvittaessa lähettää ne sote-keskuksesi terveydenhuollon ammattilaiselle. Hän käy oirearvion läpi ja on sinuun yhteydessä tarvittaessa Omaolon viestinvälityksellä tai puhelimitse.

Oirearviot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.

Ammattilaiset käsittelevät oirearvioita yhteistyönä

Alueiden terveysasemien ammattilaiset käsittelevät oirearvioita yhteistyönä seuraavasti:

  • Lahden, Nastolan, Iitin ja Kärkölän sote-keskukset
  • Orimattilan, Pukkilan, Myrskylän ja Hartolan sote-keskukset
  • Salpakankaan, Vesikansan, Asikkalan ja Padasjoen sote-keskukset

Jos oirearvio kehottaa menemään laboratoriokokeisiin, huomioi että tarvitset ennen sitä yhteyden ammattilaiseen saadaksesi lähetteen kokeisiin. Tunnistaudu silloin palveluun ja lähetä oirearviotuloksesi terveydenhuollon ammattilaiselle.

Kiireellistä hoitoa tarvittavissa tilanteissa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ota yhteys Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystykseen Akuutti24:ään. Jos kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi päivystysavun numeroon 116117.

Vakavissa ja henkeä uhkaavissa tilanteissa, ota yhteyttä hätänumeroon 112.