BB-avdelning

På vår BB-avdelning tar vi hand om den blivande mammans och barnets välmående med värme och expertis före och efter en viktig familjehändelse.

Till BB-avdelningen när förlossningen börjar eller om du behöver akut vård

Varje år föds cirka 1 600 barn på BB-avdelningen på Päijänne-Tavastlands centralsjukhus. Förlossningsläkare och alla som behöver akut vård under jourtiden som är gravida över 20 veckor kan anlända till BB-avdelningen på vårt centralsjukhus dygnet runt utan separata samtal. BB-avdelningen behandlar även akuta gynekologiska akutpatienter under jourtid.

 

Ha alltid ditt hälsokort med dig under graviditeten och när du går till sjukhus. Om du undrar när det skulle vara bra att åka till sjukhuset, läs instruktionerna och råden på sidan När till sjukhuset? och ett akut problem under graviditeten. Vid behov kan du ringa efter hjälp.

BB-avdelningens utrymme

BB-avdelningen ligger på första våningen på sjukhuset, alldeles intill förlossningskliniken. Väntrummet på förlossningssjukhuset är ett gemensamt utrymme med BB-mottagningen. Vår avdelning har sex BB-avdelningar och tre så kallade kammarrum. Det finns också ett badrum och ett behandlingsrum för nyfödda.

Med undantag för kejsarsnitt sker alla förlossningar på BB-avdelningar. Kamrarna på BB-avdelningen används för förlossningsvård, t.ex. i början av förlossningen. De övervakar också ofta de tidiga stadierna av förlossningen när det inte finns något behov av lustgas eller ryggbedövningsmedel ännu. Efter förlossningen flyttar familjen till BB-avdelning 64.

Parkering

Parkering för föräldrar/makar finns på offentliga betalparkeringar. Vid medförande av mamman kan man parkera en kort stund på korttidsplatsen framför Akuutti24, men bilen ska då flyttas till parkeringsplatsen.

Besök på avdelningen

BB-avdelningen har inte möjlighet att komma på besök. En make eller en stödperson/doula som mamman valt är välkommen att delta och det finns inga tidsgränser för besök. Om förlossningen precis har börjat eller håller på att påbörjas, överväg att bo hos maken/stödpersonen separat. I de flesta fall fungerar det utan problem.

 

Kontaktinformation

 

BB-avdelning

Per telefon

tel. +358 3 8192357

 

BB-avdelning

Servicepunkt · Lahtis

Adress: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahtis

1: a våningen

 

Mer information:

BB-savdelningen vid Päijänne-Tavastlands centralsjukhus är öppen 24 timmar om dygnet.

Ingången är från dörren till Akuutti 24.

Följ den vita linjen på golvet och tak-/väggmarkeringarna på förlossningsmottagningen.

Ta 1:a våningen upp i hissen och fortsätt på den vita linjen vid ankomst till förlossningsmottagningens dörr (delas med förlossningsmottagningen).

BB-avdelningen kan åtföljas av make eller stödperson, inte andra gäster.