Terveyden­suojelu ehkäisee terveysvaaroja

Terveydensuojelu pyrkii ehkäisemään ennakolta elinympäristöstä ihmiseen kohdistuvia terveysvaaroja ja -haittoja sekä poistamaan jo olemassa olevia terveyshaittoja.

Tärkeimpinä terveyteen vaikuttavina ympäristötekijöinä pidetään hengitettävää ilmaa, ravintoa, juomavettä sekä fyysistä ja psykososiaalista ympäristöä. Toiminnan painopistealueita ovat näin ollen elintarvikkeiden sekä niiden tuotannon turvallisuuden ja säädöstenmukaisuuden valvonta, talousveden ja uimaveden turvallisuuden valvonta sekä asuin- ja oleskelutilojen terveellisyyden valvonta.

Ympäristölääketieteen asiantuntijana terveydensuojeluviranomainen huolehtii alueellisesti elinympäristön terveellisyydestä kuten, terveyshaittojen huomioimisesta yhdyskuntasuunnittelussa ja rakentamisessa sekä elinympäristön terveyshaitoista tiedottamisesta väestölle.

Terveydensuojeluviranomaisella on lisäksi lukuisia eri erityislaeilla sille osoitettuja ihmisen terveyttä suojaavia tehtäviä.

Huom! Terveydensuojelu palvelee asiakkaita koronavirusepidemian aikana puhelimitse tai sähköpostilla. Käyntiä edellyttävissä asioissa soita ensin, puh. 03 780 0211.

Terveydensuojeluun tai valvontaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä

Toimipisteemme ovat avoinna  9 -15, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Heinolan toimipiste: Rauhankatu 3a, 2. krs, 18100 Heinola
Hollolan toimipiste: Virastotie 3 C, 2.krs, 15870 Hollola (PL 1100, 15871 Hollola)