Tutkimus ja kehittäminen

Kehittämistoiminta

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso liikelaitos

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso liikelaitos kehittää ja ylläpitää sosiaalialan ammattilaisten osaamista ja yhteistyötä Päijät-Hämeessä ja itäisellä Uudellamaalla.

Tutustu Versoon

Tutkimustoiminta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä (Päijät-Sote) yliopistotasoisen tutkimuksen aloittaminen edellyttää aina erillistä tutkimuslupaa. HUS-erityisvastuualueen alueellinen eettinen toimikunta antaa lausuntoja Päijät-Soten alueella tehtävistä ihmiseen sekä ihmisen alkioon ja sikiöön kohdistuvista lääketieteellisistä tutkimuksista.

Tutkimustoiminta sivuilta löytyy Päijät-Sote alueella tehtävien lääke- ja terveystieteellisten tutkimusten tekemiseen tarvittava ohjeistus. Tutkimusta käynnistettäessä ja lausuntoa haettaessa tulee tutkijan ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyttä Päijät-Soten tutkimuskoordinaattoriin.

Biopankki

Antamalla biopankkisuostumuksen voit auttaa tulevaisuuden tutkimuksissa, joissa kehitetään hoitoja ja ennaltaehkäiseviä menetelmiä monenlaisille taudeille. Biopankkisuostumuksella annat luvan tallettaa hoitojesi yhteydessä otettavat veri- tai kudosnäytteet biopankkiin.

Lisätietoa: Helsingin Biopankki