Verson johtaja esittäytyy

Kirsi Kuusinen-James

Kirsi Kuusinen-JamesOlen sosiaalityöntekijä ja sosiaalialan kehittäjä, ja osa perhettä ja yhteisöä. Toimin Verson johtajana ja olen jollain tapaa mukana kaikessa, mitä Versossa tehdään sen toiminta-alueella eli Päijät-Hämeessä ja itäisellä Uudellamaalla. Koen rikkaudeksi sen, että voin toimia eri tasoilla ja erilaisten asiantuntijoiden kanssa: esimiehenä, ohjausryhmissä, verkostoissa, hankehauissa – viestien ja yhteistyötä tehden. Kesäisin pääsen hetkeksi kurkkaamaan asiakastyöhön sosiaali- ja potilasasiamiestoiminnan kautta. Erilaiset toimintaympäristöt herättävät huomaamaan rakenteiden ja toimintakulttuurin merkityksen siinä, miten ja mitkä asiat nousevat tärkeiksi toiminnan kehittämisessä.

Valtakunnallinen verkostotyö avaa edelleen ajatuksia ja muiden maakuntien tekemisen kuuleminen tuo ideoita. Oman alueemme uraauurtavasta toiminnasta on hienoa kertoa. Osaamiskeskusverkosto kattaa koko valtakunnan ja mahdollistaa erilaisten asioiden samanaikaisen kehittämisen (mm. Kansa-koulu -hankkeen kehittämä kirjaamisvalmennus). Valtakunnallinen vaikuttamistyö mahdollistuu osaamiskeskusjohtajien verkoston avulla ja tiiviillä yhteistyöllä sosiaalityön yliopistoverkoston Sosnetin ja Sosiaalityön tutkimuksen seuran kanssa.  Toimintani tausta-ajatuksena on aina ollut asiakkaiden auttaminen ja vahvistaminen ja sen takia innostun joka päivä sosiaalipalvelujen ja järjestelmän kehittämisestä.

Uskon omaan tekemiseen ja yhteistyöhön, enkä epäröi tuoda esiin ihmisten saavutuksia ja meidän versolaisten työtä. Yhteisösosiaalityön lisensiaattiopinnot vahvistivat ajatuksiani yhteisöllisyydestä ja olenkin yleensä se, joka löytää jokaiseen kehittämisporukkaan vielä muutaman mukaan kutsuttavan lisää. Ajattelen myös, että asioita voidaan miltei aina tarkastella hiukan laajemmin. Olen tehnyt väitöskirjani asiakkaan valinnanvapaudesta ja tällä hetkellä minua kiinnostaa vaikuttavuuden ja laadun kehittäminen.

Jos saisin yhden toiveen se koskisi erilaisten resurssien ja mahdollisuuksien oikeudenmukaisempaa jakautumista maailmassa. Epäoikeudenmukaisuutta on vaikeaa sietää ja palvelujen yhdenvertaisuus, laatu ja saatavuus merkitsevät minulle paljon. Minut tekee onnelliseksi elämä: perhe, mielenkiintoinen ja haastava työ, terveys ja muut toimintamahdollisuudet. Arvostan arkista elämää ja keskeneräisyyttä ja nautin tutkimisesta, pienistä asioista ja suurista ajatuksista, hyviin tv-sarjoihin uppoamisesta, pihapuuhista ja kirjoittamisesta. Jostain muistan sitaatin: kirjoittaminen on kuin ajattelemista, mutta enemmän.

Unohtaa silmälasinsa, muttei koskaan asioiden kytkemistä yhteen.

Pelannut SM-tasolla koripalloa.