Sosiaali- ja potilasasiamiespalvelu

Sosiaaliasiamies

Sosiaalialan osaamiskeskus Verson sosiaaliasiamiehet palvelevat Päijät-Hämeen ja itäisen Uudenmaan kuntien sosiaalihuollon asiakkaita, heidän omaisiaan ja henkilöstöä. Sosiaaliasiamiehen lakisääteinen tehtävä on neuvoa asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Sosiaaliasiamiespalvelu on kuntalaiselle maksuton.

Sosiaalialan osaamiskeskus Verson sosiaaliasiamiehet palvelevat Päijät-Hämeen (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä) ja Itä-Uudenmaan (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo ja Sipoo) asukkaita.

Sosiaaliasiamies on puolueeton taho, joka tarjoaa neuvontaa sosiaalihuollon asiakkaan asemaan ja oikeuksiin liittyvissä asioissa.

Lue lisää sosiaaliasiamiehen palveluista

Potilasasiamies (itäinen Uusimaa)

Sosiaalialan osaamiskeskus Verson potilasasiamies palvelee Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Porvoon ja Sipoon kuntien perusterveydenhuollon sekä kolmen yksityisen terveydenhuollon yksikön potilaita, heidän omaisiaan ja henkilöstöä.

Potilasasiamiehen lakisääteinen tehtävä on neuvoa potilaan asemasta ja oikeuksista. Potilasasiamiespalvelu on kuntalaiselle maksuton.

Sosiaalialan osaamiskeskus Verson tuottaa potilasasiamiespalvelua vain itäiselle Uudellemaalle. Huomioithan, että Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä on oma potilasasiamiesjärjestelmä.

Potilasasiamies on puolueeton taho, joka tarjoaa neuvontaa terveydenhuollon potilaan asemaan ja oikeuksiin liittyvissä asioissa.

Lue lisää potilasasiamiehen palveluista

Sähköpostin lähettäminen tietoturvallisesti sosiaaliasiamiehelle

Arkaluontoisten tietojen lähettämistä sähköpostitse ei suositella, koska tavallisen, suojaamattoman sähköpostin tietoturva on heikko. Voit kuitenkin lähettää sosiaaliasiamiehelle sähköpostia tietoturvallisesti niin kutsutun turvapostin avulla. Jotta sosiaaliasiamies voi vastata viestiisi turvapostilla, liitä viestiisi mukaan myös puhelinnumerosi, johon turvapostipalvelu lähettää salasanan viestin avaamista varten. Tavallisen sähköpostiyhteyden avulla sosiaaliasiamies voi antaa ainoastaan yleistä neuvontaa.

Ohje turvapostiviestin lähettämiseen sosiaaliasiamiehelle:

1. Mene sivulle: TURVAPOSTI.FI

2. Siirry kohtaan: Lähtetä turvapostia vastaanottajalle. Kirjoita osoitekenttään: [email protected] Klikkaa: Lähetä

3. Kirjoita avautuvan näytön ylimpään kenttään oma sähköpostiosoitteesi.

4. Kirjoita viesti ja lisää mahdolliset liitetiedostot. Kerro viestissäsi myös, minkä kunnan/kuntayhtymän palvelua asiasi koskee.

5. Kirjoita viestiisi myös matkapuhelinnumerosi, jotta sosiaaliasiamies voi vastata viestiisi turvapostilla tai ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

6. Hyväksy ehdotettu salasana tai vaihda tilalle haluamasi salasana. Turvaposti toimittaa salasanan sosiaaliasiamiehelle automaattisesti.

7. Klikkaa ”Lähetä”.

8. HUOM. Saat turvapostipalvelimelta sähköpostiosoitteeseesi vahvistuspyynnön, joka sinun pitää vielä vahvistaa klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Viesti lähtee sosiaaliasiamiehelle vasta tämän vahvistuksen jälkeen.