Sosiaaliasiamies edistää asiakkaan oikeuksia

Sosiaaliasiamies

Jokaisella sosiaalihuollon palvelujen asiakkaalla on oikeus hyvään palvelun laatuun sekä kohteluun. Sosiaaliasiamies on puolueeton taho, joka tarjoaa neuvontaa sosiaalihuollon asiakkaan asemaan ja oikeuksiin liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamiespalvelu on kuntalaiselle maksuton.

Lue lisää sosiaaliasiamiestoiminnasta

Sähköpostin lähettäminen tietoturvallisesti sosiaaliasiamiehelle

Arkaluontoisten tietojen lähettämistä sähköpostitse ei suositella, koska tavallisen, suojaamattoman sähköpostin tietoturva on heikko. Voit kuitenkin lähettää sosiaaliasiamiehelle sähköpostia tietoturvallisesti niin kutsutun turvapostin avulla. Jotta sosiaaliasiamies voi vastata viestiisi turvapostilla, liitä viestiisi mukaan myös puhelinnumerosi, johon turvapostipalvelu lähettää salasanan viestin avaamista varten. Tavallisen sähköpostiyhteyden avulla sosiaaliasiamies voi antaa ainoastaan yleistä neuvontaa.

Ohje turvapostiviestin lähettämiseen sosiaaliasiamiehelle:

1. Mene sivulle: TURVAPOSTI.FI

2. Siirry kohtaan: Lähetä turvapostia vastaanottajalle. Kirjoita osoitekenttään: [email protected] Klikkaa: ”Lähetä”.

3. Kirjoita avautuvan näytön ylimpään kenttään oma sähköpostiosoitteesi. Kirjoita viestisi viestikenttään sekä lisää mahdolliset liitteet. Kerro viestissäsi myös, minkä kunnan/kuntayhtymän palvelua asiasi koskee.

4. Kirjoita viestiisi myös matkapuhelinnumerosi, jotta sosiaaliasiamies voi vastata viestiisi turvapostilla. Turvapostin avaamiseen tarvittava salasana lähetetään viestinsaajalle tekstiviestillä.

5. Hyväksy ehdotettu salasana tai vaihda tilalle haluamasi salasana.

6. Klikkaa ”Lähetä”. HUOM. Saat turvapostipalvelimelta sähköpostiosoitteeseesi vahvistuspyynnön, joka sinun pitää vielä vahvistaa klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Viesti lähtee sosiaaliasiamiehelle vasta tämän vahvistuksen jälkeen.