Kansa-koulu 4.0 -hanke

Kansa-koulu 4.0 - Sosiaalialan kirjaamisosaamisen vahvistaminen verkossa ja verkostoissa -hankkeen tavoitteena on tukea alueita ja organisaatioita kirjaamiskäytäntöjen kehittämisen rakenteiden muodostamisessa ja siten vahvistaa kirjaamisen asemaa sosiaalihuollon tiedonhallinnan kokonaisuudessa.

Kansa-koulu 4.0 on järjestyksessään neljäs sosiaalihuollon kirjaamisosaamista vahvistava Kansa-koulu -hanke. Valtakunnallista hanketta hallinnoi Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vasso ja hankkeen toteutuksessa ovat mukana kaikki 11 sosiaalialan osaamiskeskusta. Hankkeen toimintakausi on 1.5. – 31.12.2022.

Sosiaali- ja terveysministeriön hankkeelle myöntämä valtionavustus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU).

Kirjaamisvalmennukset

Kansa-koulu -hankkeissa on valmennettu tuhansia kirjaamisasiantuntijoita vuodesta 2015 lähtien. Kansa-koulu 4.0 ­-hanke jatkaa kirjaamisasiantuntijoiden valmennuksia julkisella ja yksityisellä sektorilla toimiville sosiaalihuollon organisaatioille. Digitaalisessa oppimisympäristössä toteutettavat valmennukset järjestetään syksyllä 2022.

Haku suomenkielisiin valmennuksiin on päättynyt! Hakemuksia tuli huikea määrä – yhteensä yli 1000! Päijät-Hämeen alueella hakijoita oli hieman yli 100 ja valmennuspaikkoja on jaossa 12. Itä-Uudeltamaalta hakemuksia tuli 25 ja jaettavia valmennuspaikkoja on 5. Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta sähköpostilla.

Haku ruotsinkieliseen toteutukseen on auki 29.8.2022 saakka.

Verkostofoorumi

Syksyn 2022 aikana hanke järjestää Verkostofoorumin. Tällä digitaalisella verkostotyöskentelyn alustalla uudet ja jo aiemmin valmennetut kirjaamisasiantuntijat saavat tukea ja ajankohtaista tietoa sosiaalihuollon kirjaamiseen ja tiedonhallintaan liittyvistä teemoista. Lisätietoa Verkostofoorumista julkaistaan pian.

Seuraa Kansa-koulua

Kansa-koulu 4.0 |Kirjaamisfoorumi.fi | Tilaa uutiskirje | Twitter