Verson tapahtumat

Tähän tapahtumakalenteriin on koottu Verson tulevat tilaisuudet sekä koulutukset. Tervetuloa! Pääset tästä myös Verson materiaalipankkiin:

Osaaminen, kokemukset ja näkemykset tuottavat arvoa myös muille kun niitä jaetaan. Haluamme edistää vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta järjestämällä yhteisiä foorumeita ammattilaisille.

Verson aamukahvit 14.6.2023

Ilmoittauduthan tilaisuuteen 7.6.2023 mennessä.

Ilmoittautumislinkki:

https://link.webropol.com/s/versonaamukahvit2023

Tervetuloa mukaan!

 

Sosiaalityön kehittämisseminaari 17.5.2023

Luodaan yhdessä hyvinvointialueen sosiaalityön kehittämisen suuntaviivat

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen Sosiaalityön tiekartta 2023 – 2025 muotoillaan yhdessä sosiaalityön ammattilaisten kanssa ja sen tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä yhteiselle kehittämistyölle.

Tiekartta tulee perustumaan sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisiin tavoitteisiin, sosiaalihuollon kansalliseen kehittämisohjelmaan ja hyvinvointialueen strategiaan.  Niiden muotoilemiseen alueen sosiaalityön kehittämisen suuntaviivoiksi tarvitaan meitä kaikkia.

Hyvinvointialueen sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat kutsutaan mukaan kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta kehittämisseminaariin 17.5.2023.

Päivän tarkempi sisältö ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. 

Tervetuloa mukaan!

 

Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät 19.-20.4.2023

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso on mukana järjestämässä vuoden 2023 Aikuissosiaalityön päiviä. Tapahtuma järjestetään Helsingin Paasitornissa 19.–20.4.2023. Päivien teemana on ”Monipuolisia palveluja ja kokonaisvaltaista kohtaamista”. Tule mukaan tapaamaan kollegoja eri puolilta Suomea ja vaihtamaan ajatuksia aikuissosiaalityön arjesta ja tulevaisuudesta!

Voit osallistua tapahtumaan joko paikan päällä tai virtuaalisesti. Tapahtuman pääpuheenvuorot striimataan, mutta alaseminaareihin voit osallistua vain paikan päällä. Pääpuhujana on professori Louise Bringselius Lundin yliopistosta.  

Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2023. Tapahtuma on maksullinen.

Tutustu tapahtumasivuun Aikuissosiaalityön päivät 2023 -verkkosivulla.  

Liity myös Aikuisosiaalityön päivät 2023 -postituslistalle ja kuulet tapahtuman uutiset ensimmäisten joukossa. Voit liittyä postituslistalle nykyisellä ja myös tulevalla työosoitteellasi, jos työsähköpostisi vaihtuu vuoden 2023 alussa. 

Tapahtuman järjestävät sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito ja Verso.

 

Koulutukset

Verkkokoulutuksia vähemmistöjen mielenterveyden erityispiirteistä

Vähemmistöt- ja mielenterveys -verkkokoulukset keväällä 2023Yhdessä mielessä – mielenterveysosaaminen paikalliseksi pääomaksi (2021–2023) –hanke tarjoaa kevään aikana maksuttomia verkkokoulutuksia kaikille Päijät-Hämeessä vuorovaikutustyötä tekeville. Koulutuksiin ilmoittaudutaan tästä linkistä (link.webropol.com/s/mt-koulutus). Ilmoittautuneet saavat sähköpostilla Teams-linkin muutama päivä ennen koulutusta. Ilmoittautua voi kaikkiin koulutuksiin tai vaikka vain yhteen.

Ensimmäinen koulutus järjestetään keskiviikkona 8.3. kello 9–10.30. Sen aiheena ovat maahan muuttaneiden mielenterveyden erityispiirteet, joista kertoo suunnittelija Sannamaria Turunen PALOMA-osaamiskeskuksen PASEK – Pakolaisten mielenterveystyön vahvistaminen sektorirajat ylittävällä yhteistyöllä -hankkeesta. Paikallista näkökulmaa koulutukseen tuo maahanmuuttajien terveydenhoitaja Maria Alkhuder Harjun Terveydestä.

Toinen koulutus pidetään torstaina 30.3. kello 9–10.30. Tällöin aiheena on neurokirjo ja mielenterveys. Koulutuksesta vastaa koulutussuunnittelija Marko Lahti Autismiliitosta. Koulutuksessa kuullaan myös kokemusasiantuntijan näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta.

Kolmannen, torstaina 27.4. kello 9–10.30, järjestettävän koulutuksen aiheena ovat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ja mielenterveys. Aiheesta on kertomassa sosiaaliohjaaja Enni Happonen Seta ry:n Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksesta. Päivän esityksessä syvennytään siihen, mitä mielenterveyteen vaikuttavia tekijöitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat saattavat elämänsä aikana kohdata. Lisäksi palveluohjaaja Joni Lepistö Lahden Seta ry:stä kertoo paikallisesta toiminnasta ja palveluista.

Lisätietoa: projektisuunnittelija Emma Rautava, [email protected], p. 044 729 7030.