Verson tapahtumat

Tähän tapahtumakalenteriin on koottu Verson tulevat Aamu- ja päiväkahvi -tilaisuudet sekä koulutukset. Tervetuloa! Pääset tästä myös Verson materiaalipankkiin:

Osaaminen, kokemukset ja näkemykset tuottavat arvoa myös muille kun niitä jaetaan. Haluamme edistää vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta järjestämällä yhteisiä foorumeita ammattilaisille.

Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät 19.-20.4.2023

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso on mukana järjestämässä vuoden 2023 Aikuissosiaalityön päiviä. Tapahtuma järjestetään Helsingin Paasitornissa 19.–20.4.2023. Päivien teemana on ”Monipuolisia palveluja ja kokonaisvaltaista kohtaamista”. Tule mukaan tapaamaan kollegoja eri puolilta Suomea ja vaihtamaan ajatuksia aikuissosiaalityön arjesta ja tulevaisuudesta!

Voit osallistua tapahtumaan joko paikan päällä tai virtuaalisesti. Tapahtuman pääpuheenvuorot striimataan, mutta alaseminaareihin voit osallistua vain paikan päällä. Pääpuhujana on professori Louise Bringselius Lundin yliopistosta.  

Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2023. Tapahtuma on maksullinen.

Tutustu tapahtumasivuun Aikuissosiaalityön päivät 2023 -verkkosivulla.  

Liity myös Aikuisosiaalityön päivät 2023 -postituslistalle ja kuulet tapahtuman uutiset ensimmäisten joukossa. Voit liittyä postituslistalle nykyisellä ja myös tulevalla työosoitteellasi, jos työsähköpostisi vaihtuu vuoden 2023 alussa. 

Tapahtuman järjestävät sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito ja Verso.

 

 

Sosiaaliasiamiesten aamu- ja päiväkahvit

Haluatko kuulla ja keskustella ajankohtaisista sosiaalihuoltoa koskevista aiheista? Siihen on mahdollisuus Verson sosiaaliasiamiesten järjestämillä aamukahveilla, joihin voi osallistua Teamsin kautta omalta tietokoneelta tai puhelimelta.

Aamukahvit ovat tarkoitettu Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan alueiden sosiaalialan työntekijöille. Kahveilla sosiaaliasiamiehet pitävät aluksi pienen alustuksen ennalta valitusta aiheesta. Alustukset koostuvat valvontaviranomaisten ja tuomioistuinten aiheeseen liittyvistä ratkaisuista. Alustuksen jälkeen osallistujien on mahdollisuus käydä aiheesta vapaamuotoista keskustelua. Kahveille kannattaa osallistua avoimin mielin yksikkörajat ylittävästi. Työntekijät voivat saada hyödyllistä tietoa ja uusia ajatuksia toista palvelutehtävää koskevasta teemasta ja tuoda keskusteluun uusia näkökulmia oman työnsä kautta. Kahveille voi osallistua oman tilanteen mukaan, vaikka vain osan aikaa. Kahveille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Pääset mukaan alla olevien Teams-linkkien kautta. Tilaisuuksien diamateriaalit löytyvät Verson materiaalipankista.

Ota yhteyttä, jos asiassa herää kysyttävää: sosiaali- ja potilasasiamies Salla Ritala, [email protected] ja sosiaaliasiamies Tarja Laukkanen, [email protected]

 

Koulutukset

Yhdessä mielessä – resilienssiä arkeen -verkkokoulutus

Yhdessä mielessä –hanke tarjoaa maksutta itseymmärrystä ja ammatillista osaamista vahvistavaa koulutusta kaikille Päijät-Hämeen alueella ihmissuhdetyötä tekeville. Tule mukaan lisäämään tietoasi mielenterveysosaamisesi vahvistamiseksi. Koulutuksella lisäät ymmärrystäsi hyvinvointia haastavista ilmiöistä ja hyvinvointia tukevista tekijöistä.

Verkkokoulutus suoritettavissa 8.11.2021 – 31.12.2022 PÄTEVÄ -oppimisympäristössä. Koulutus koostuu kuudesta noin 60 min. mittaisesta luennosta. Lisäksi sivulla on oppimista tukevia kysymyksiä ja kirjallisuusluettelo sekä osaamista kartoittava alku- ja loppumittaus.

  1. Koronan vaikutukset arkeen
  2. Kriisi- ja muutostilanteet – trauma ja toipuminen
  3. Resilienssin muodostuminen ja sen vahvistaminen arjessa
  4. Systeemisyys, yhteiset asiakkaat ja palveluverkko
  5. Työssä jaksamista tukevat mielen taidot ja itsemyötätunto
  6. Toipuminen ja hyvinvointi arjessa

Kouluttajina:

  • Johanna Linner Matikka YTM, Sosiaalityöntekijä, Väitöskirjatutkija
  • Tiia Hipp YTM, Erikoissosiaalityöntekijä, Traumapsykoterapeuttiopiskelija

Hyvinvointialueen työntekijät pääsevät ilmoittautumaan intran koulutuskalenterin kautta ja hyvinvointialueen ulkopuoliset tästä: Ilmoittautuminen

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää: projektipäällikkö [email protected]

 

Hallintopäätösmenettely sosiaalihuollossa -koulutus

Verson sosiaaliasiamiehet järjestävät Teamsin välityksellä koulutustilaisuuden sosiaalihuollossa tehtävistä hallintopäätöksistä. Koulutus on tarkoitettu Verson toiminta-alueen eli Itä-Uusimaan ja Päijät-Hämeen alueen sosiaalialan työntekijöille ja on osallistujille maksuton. Koulutus soveltuu erityisesti viranhaltija-asemassa työskenteleville työntekijöille, jotka tekevät työssään hallintopäätöksiä. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita: palveluhakemuksen vireilletulo, viranomaisen neuvontavelvollisuus, asiakirjan siirto, asiakkaan kuuleminen ja asian selvittäminen, päätöksen sisältö ja perusteleminen sekä päätöksen tiedoksianto ja muutoksenhaku.

  • pe 30.9..2022 klo 10.00-12.00 Ilmoittautuminen viimeistään 28.9.2022 tästä: Ilmoittautuminen

Ota yhteyttä, jos asiassa herää kysyttävää: sosiaali- ja potilasasiamies Salla Ritala, [email protected] tai sosiaaliasiamies Tarja Laukkanen, [email protected]

Sosiaalihuollon asiakkaan asema ja oikeudet -koulutus

Tule kuulemaan ja keskustelemaan sosiaalihuollon asiakkaiden asemaan ja oikeuksiin liittyvästä lainsäädännöstä, jota konkretisoidaan käytännön esimerkein. Koulutus on tarkoitettu Verson toiminta-alueen eli Itä-Uusimaan ja Päijät-Hämeen alueen sosiaalialan työntekijöille ja soveltuu erityisesti viranhaltijatehtävissä työskenteleville työntekijöille. Koulutus sopii uusille työntekijöille osaksi työhön perehdytystä ja kokeneille konkareille kertaukseksi. Kouluttajina toimivat Verson sosiaaliasiamiehet Salla Ritala ja Tarja Laukkanen. Koulutus on maksuton.

  • pe 25.11.2022 klo 8.30-12.00 Ilmoittautuminen viimeistään 23.11.2022 tästä: Ilmoittautuminen

Ota yhteyttä, jos asiassa herää kysyttävää: sosiaali- ja potilasasiamies Salla Ritala, [email protected] tai sosiaaliasiamies Tarja Laukkanen, [email protected]