Hyvinvointialue tekee järjestelyjä turvatakseen välttämättömät sote-palvelut koronaepidemian synnyttämässä ruuhkatilanteessa

– Tarvitsemme pandemiatyöhän välittömästi vähintään 30–50 henkilöä lisää. Käytämme kaikki käytettävissä olevat keinot lisähenkilöstön saamiseksi, mutta pula sote-henkilöstöstä on valtakunnallinen, joten tilanne ei ole helppo, sanoo hyvinvointialueen toimitusjohtaja Marina Erhola.

Päijät-Sote on käynnistänyt kiireellisesti kartoituksen hankkiakseen aiempaa enemmän lisähenkilöstöä yksityisiltä sote-alan yrityksiltä. Jo aiemmin taloon on rekrytoitu eläkkeelle siirtyneitä hoitajia, ja töitä tehty yli- ja lisätöinä oman henkilöstön voimin.

Kiireetöntä vastaanotto- ja leikkaustoimintaa on vähennetty koronapotilaiden hoidon varmistamiseksi. Henkilöstöä voidaan joutua siirtämään myös Päijät-Soten sisällä. Siirtojen seurauksena saatettaisiin joutua tilapäisesti vähentämään esimerkiksi säännönmukaisia terveystarkastuksia.

Pandemian aiheuttama kuormitus on ruuhkauttanut Päijät-Soten puhelinpalveluita ja jonouttanut toimipisteitä. Pandemiatyön lisäresursoinneilla pyritään pikaisesti helpottamaan tätä tilannetta ja takaamaan riittävät lyhyet yhteydensaanti- ja takaisinsoittoajat Päivystysapuun ja sote-keskuksiin.

Päijät-Soten henkilöstö tekee kaikkensa tilanteen helpottamiseksi. Toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä ja pyydämme siirtämään kiireetöntä asiointia mahdollisuuksien mukaan sekä käyttämään sähköisiä palveluja.

– Omien palveluaikojen siirtyminen voi tietysti tuntua kurjalta, mutta siksi me näitä toimenpiteitä teemme, että palveluihin pääsee, kun on kiire ja hätä. Alueemme asukkaat voivat luottaa siihen, että he saavat avun sitä tarvitessaan, Erhola painottaa.

Päijät-Sote järjestää yleisölle koronainfon tiistaina 21.12. klo 10.45–11.45. Voit kysyä meiltä mieltäsi askarruttavia korona-aiheisia kysymyksiä. Lähetä kysymyksesi viimeistään sunnuntaina 19.12. osoitteessa https://forms.office.com/r/w9f8f7qSRm