Hyvinvointialue nostaa valmiuttaan koronaepidemian takia

Valmiuden nosto mahdollistaa kiireettömän toiminnan vähentämisen, jos työvoimaa ja muita resursseja tarvitaan enenevässä määrin koronaviruspotilaiden hoitoon. Valmiuden nostoon kuuluu myös häiriötilanteen hallintaan liittyvä tehostettu johtaminen. Muut sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään tuottamaan mahdollisimman normaalisti, vaikka hyvinvointialue siirtyy tehostettuun valmiuteen.

– Valmiuden nostoa ei voi tehdä kevyin perustein, koska siitä seuraa aina muun muassa päivystämiseen liittyvää henkilöstön kuormitusta. Tämän hetken tietojen valossa valmiutta on kuitenkin välttämätöntä nostaa. Kyseessä on varotoimenpide, jolla varaudumme tilanteen heikkenemiseen, ja se antaa meille lisää toimintavaltuuksia ja joustavuutta muun muassa resurssien suuntaamisen suhteen, sanoo hyvinvointialueen toimitusjohtaja Marina Erhola.

Hyvinvointialue tiedottaa koronatilanteesta voimassa olevan käytäntönsä mukaisesti verkkosivuillaan phhyky.fi/koronavirus ja sosiaalisen median kanavissaan joka päivä klo 12:een mennessä, myös viikonloppuisin. Tiedotamme lisäksi erikseen, jos annamme uusia ohjeita ja suosituksia tai tiedottamiseen on muu terveysturvallisuuteen liittyvä syy.

Suomessa on voimassa poikkeusolot, ja tartuntatautilakiin on äskettäin tehty terveysturvallisuutta varmistavia muutoksia muun muassa julkisten tilojen osalta. Hyvinvointialueen alueella koronayhteistyöryhmä arvioi jälleen maanantaina tarvittavia lisärajoituksia ja -suosituksia. Tällä hetkellä hyvinvointialuellä on riittävä valmius koronapotilaiden hoitoon.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen alue siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen uudelleen viime viikon maanantaina.