Hyvinvointialue nostaa valmiutta hankaloituvan koronaepidemian vuoksi

Hyvinvointialue varautuu valmiuden nostolla työtehtävien järjestelyihin ja kiireettömän vastaanotto- ja leikkaustoiminnan supistamisiin.

    • Ennakoimme sairaalan kuormituksen kasvavan edelleen korkeiden tartuntalukujen seurauksena. Vielä meidän ei ole tarvinnut suuressa määrin turvautua esimerkiksi leikkausten perumisiin, mutta sekin on edessä, jos epidemiaa ei saada talttumaan, toteaa hyvinvointialueen toimitusjohtaja Marina Erhola.

Toistaiseksi hyvinvointialue pyrkii tuottamaan sosiaali- ja terveyspalvelut mahdollisimman normaalisti. Jos varattuja aikoja joudutaan perumaan, asiakkaisiin ollaan erikseen yhteydessä.

Koronayhteistyöryhmä on esittänyt aluehallintovirastolle sisätiloissa pidettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajaamista 20 henkilöön. Samaa suositellaan ylärajaksi yksityistilaisuuksiin. Ravintolarajoitukset ovat Päijät-Soten alueella voimassa, samoin laaja maskisuositus julkisissa tiloissa. Etätyötä suositellaan vahvasti niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Hyvinvointialue muistuttaa myös turvavälien ja yleisten hygieniasuositusten noudattamisesta.

Hyvinvointialue tiedottaa koronatilanteesta verkkosivuillaan osoitteessa paijat-sote.fi/koronavirus, omissa sosiaalisen median kanavissaan sekä median välityksellä. Verkkosivustolta löytyvät kaikki kulloinkin voimassa olevat rajoitukset, ohjeet ja suositukset sekä ajantasainen tieto tauti- ja rokotustilanteesta.