Hakutulokset

Hakutulokset hakusanalla:

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuoltoa toteuttavat koululla terveydenhoitaja ja lääkäri. Keskeinen työmuoto on terveystarkastukset. Vuosittaisten terveystarkastusten avulla pyritään tukemaan lapsen ja perheen terveyttä ja hyvinvointia sekä havaitsemaan varhain näitä uhkaavat tekijät. 1-, 5- ja 8-luokalla on laaja terveystarkastus, johon kutsutaan terveydenhoitajan ja lääkärin lisäksi huoltajat mukaan. Terveystarkastusten lisäksi oppilaita tavataan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Oppilas…

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotto kouluilla Kouluterveydenhuollon vastaanotot toimivat kouluilla koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Terveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse terveydenhoitajan omasta numerosta. Kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri tekevät peruskoululaisille määräajoin yksilölliset terveystarkastukset. Kouluterveydenhuollossa myös annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Terveystarkastusten lisäksi oppilaita tavataan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Pitkäaikaissairaat ja erityistukea tarvitsevat oppilaat saavat kouluterveydenhuollon kautta tarvitsemansa tuen…

Koululaisten terveystarkastukset

​​Laaja terveystarkastus Tehdään 1., 5. ja 8. luokalla. Tarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastukset. Täytetään esitietolomake. Vanhemmat kutsutaan mukaan. Vanhemman ja oppilaan luvalla hyödynnetään opettajalta saatua arviota oppilaan selviytymisestä koulussa. 8. luokan oppilaat täyttävät myös mieliala- ja päihdeseulan. Nuorison terveystodistus (voimassa 1-5 vuotta) annetaan lääkärin harkinnan mukaan 8. luokan oppilaille.…

Kausi-influenssarokotukset lapsiperheille ja nuorille

Neuvolat Neuvolatarkastusten yhteydessä maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset, raskaana olevat sekä alle 6 kuukauden ikäisten lasten ja raskaana olevien lähipiiri. Influenssarokotetta varten on myös mahdollista varata erillinen rokotusaika, mikäli määräaikaistarkastus ei ole ajankohtainen. Neuvolan yhteystiedot löydät täältä. Kouluterveydenhuolto Koululaiset saavat rokotteen kouluterveydenhuollossa. Rokottaminen edellyttää vanhemman…

Lasten ja nuorten kuntoutus ja apuvälinepalvelut

Kuntoutuksen asiakkaaksi lähetteellä tai ottamalla yhteyttä ajanvaraukseen ja neuvontaan Tavallisesti lapset ja nuoret tulevat kuntoutuspalveluiden asiakkaaksi neuvolan tai kouluterveydenhuollon lähetteellä. Myös vanhemmat voivat ottaa yhteyttä avokuntoutuksen neuvonnan numeroon, jos heillä herää huoli lapsen kehityksestä. Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteet palvelevat koko aluetta Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteet sijaitsevat Asikkalan, Heinolan,…

Lasten ja nuorten toimintaterapia sote-keskuksissa

Sote-keskusten toimintaterapiasta apua lapsen lieviin ja keskivaikeisiin arjen haasteisiin Lasten toimintaterapia painottuu alle kouluikäisiin lapsiin. Lapsi ohjautuu toimintaterapiaan usein neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä tai fysioterapeutin, puheterapeutin tai psykologin suosituksesta. Aloitteen voivat tehdä myös vanhemmat tai päiväkoti/koulu yhdessä vanhempien kanssa.  Päijät-Hämeen hyvinvointialueella perustason toimintaterapiaa saa Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteistä…

Lasten ja nuorten puheterapia sote-keskuksissa

Perustason puheterapiaa sote-keskusten lasten ja nuorten kuntoutuksen toimipisteistä Puheterapiassa tutkitaan, arvioidaan, tuetaan ja kuntoutetaan kielen ja puheen, kommunikointi- ja vuorovaikutustaitojen sekä syömistaitojen kehitystä ja niihin liittyviä häiriöitä. Puheen- ja kielenkehityksen häiriöt voivat olla eriasteisia. Lievimmillään lapsella voi olla jokin äännevirhe.Jos lapsella on suuria tai laaja-alaisia vaikeuksia sekä puheen ja kielen…