Hakutulokset

Hakutulokset hakusanalla:

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon palveluja saavat lukioissa sekä ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat. Opiskeluterveydenhuolto on osa opiskeluhuoltoa ja sillä edistetään terveyttä, opiskelukykyä ja hyvinvointia. Opiskeluterveydenhuolto järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalveluja mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö sekä seksuaaliterveyden edistäminen. Erityisen tuen tarve pyritään tunnistamaan varhain ja ohjaamaan tarvittaessa lisätutkimuksiin ja hoitoon. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus tehdään opiskelijalle ensimmäisenä…

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotto kouluilla Kouluterveydenhuollon vastaanotot toimivat kouluilla koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Terveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse terveydenhoitajan omasta numerosta. Kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri tekevät peruskoululaisille määräajoin yksilölliset terveystarkastukset. Kouluterveydenhuollossa myös annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Terveystarkastusten lisäksi oppilaita tavataan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Pitkäaikaissairaat ja erityistukea tarvitsevat oppilaat saavat kouluterveydenhuollon kautta tarvitsemansa tuen…

Mielen hyvinvointi aikuisella

Hoitoon hakeutuminen Mielenterveyteen, päihteidenkäyttöön, jaksamiseen ja elämänkriiseihin liittyviin ongelmiin löytyy apua. Hoitoon voit hakeutua ottamalla yhteyttä omaan sote-keskukseen, opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta. Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja olet epävarma turvallisuudestasi, hakeudu suoraan terveydenhuollon ammattilaisen arvioon. Kerro ammattilaiselle itsetuhoisista ajatuksistasi, jotta saat tilanteeseesi parhaan mahdollisen avun. Välitöntä…

Terveydenhoito

Terveystapaaminen Terveystapaaminen painottuu haastatteluun ja keskusteluun terveyteesi sekä opiskeluusi vaikuttavista asioista. Perusrokotussuoja tarkistetaan, joten ota rokotuskorttisi mukaan. Jatkosuunnitelma tehdään tapaamisen perusteella. Toisen asteen opiskelija: Terveystapaamiseen kutsutaan toisen asteen opiskelijoita ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden aikana. 18 vuotta täyttävillä pojilla terveystapaaminen sisältyy kutsuntatarkastukseen. Halutessaan opiskelija voi myös itse varata ajan omalle terveydenhoitajalle. Alle vuoden…

Usein kysytyt kysymykset maksuttomasta ehkäisystä

Löydät kaikki useimmin kysytyt kysymykset selaamalla sivua alaspäin. Voit myös halutessasi siirtyä alla olevista pikalinkeistä linkin aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Missä tilanteissa ehkäisyn saa maksutta? Miten maksuttoman ehkäisyn saa? Ehkäisyvalmisteet Ehkäisyneuvonnan käynnit Kondomien ja suuseksisuojien jakelu Unohdin ottaa pillerin ja/tai epäilen olevani raskaana Saavatko vanhempani tietää ehkäisystä? Toivoisin kumppanini aloittavan ehkäisyn

Huoli päihteiden käytöstä

Oppilaitoksella on päihdetoimintamalli, jonka tavoitteena on löytää ne tukitoimet, joiden avulla opiskelija kykenee jatkamaan opintojaan. Hoitoonohjausasiat ovat luottamuksellisia ja hoitoonohjaukseen osallistuvat henkilöt vaitiolovelvollisia. Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus ja yhteystiedot   Voit myös ottaa suoraan yhteyttä: Nuorten päihdepalveluihin. Testaa omaa päihteiden käyttöäsi Päihdelinkin testit ja laskurit itsearviointiin Tukea ja tietoa A-klinikkasäätiö Tietoa palveluista…

MRSA-näytteiden seulontaohje

MRSA eli metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus on tietyille antibiooteille vastustuskykyinen stafylokokkibakteeri. Stafylokokki voi aiheuttaa vakavia infektioita, kuten leikkaushaavainfektion tai keuhkokuumeen, erityisesti sairaalapotilaille. Ulkomailla potilastyötä tehneet henkilöt ovat voineet altistua MRSA-bakteerille. Potilashoitoon osallistuvilla henkilöillä tulee olla negatiiviset MRSA-näytteet. Työharjoittelupaikasta voidaan pyytää opiskelijaa täyttämään MRSA -lomake. Lomakkeen vastausten perusteella saatat joutua otattamaan MRSA-testit:…