Päijät-Hämeen SERI-tukikeskus – Yhteystiedot

Palvelupiste · Lahti
Soitathan ennen saapumistasi:
Soitathan ennen saapumistasi: +358 44 4824291
Osoite:
Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
1. kerros, keskussairaalan pääoven vieressä, sisäänkäynti Synnyttäjien ja naistentautien päivystyksen ovesta
Osoite: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti
1. kerros, keskussairaalan pääoven vieressä, sisäänkäynti Synnyttäjien ja naistentautien päivystyksen ovesta

Soitathan ennen saapumistasi. Vastaamme puhelimeen ympäri vuorokauden.

Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Tarjoamme matalan kynnyksen palvelua, johon voit hakeutua itse, omaisten kanssa tai viranomaisen ohjaamana kuukauden sisällä tapahtuneesta.

Jos tapahtumasta on yli kuukausi, voit hakea apua oman alueesi sote-keskuksesta, perheneuvolasta tai eri järjestöjen kautta. Rikosilmoituksen teko ei ole ehtona hoidolle, vaikka siihen kannustammekin.

Vastaamme päivystyspuhelimeen ja hoidamme kiireelliset asiat ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin. Alle 16-vuotiaat hoidetaan Helsingissä uuden lastensairaalan päivystyksessä.

Palvelumme sisältää oikeuslääketieteellisen näytteenoton, tilanteen kokonaisarvion, psyykkisen tuen lähipäivien selviytymiseen ja traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen sekä jatkohoitosuunnitelman. Annamme tietoa myös kolmannen sektorin toimijoista ja tukea oikeusprosessin käynnistämiseen. Autamme kaikkia sukupuolia: naisia, miehiä, transihmisiä, intersukupuolisia ja muun sukupuolisia.