Veden keittokehotus on edelleen voimassa Asikkalassa – talousveden klooraus jatkuu

Ruoka- ja juomavesi pitää edelleen keittää Vääksyn, Kirkonkylän, Vesivehmaan ja Kurhila-Hillilän alueella. Tiistaina 3. elokuuta otettujen lisänäytteiden tulokset ovat valmistuneet. Niissä ei todettu kohonneita mikrobipitoisuuksia lukuun ottamatta Vesivehmaan verkostoa ja Hympylänmäen ylävesisiäiliötä.

Vesivehmaan verkostosta otetut näytteet ovat edelleen jatkotutkimuksissa laboratoriossa ja Hympylänmäen ylävesisäiliö on irrotettu verkostosta. Veden laadun varmistamiseksi on vielä tänään otettu toiset uusintanäytteet ja niiden alustavat tulokset valmistuvat huomenna perjantaina.

Talousveden kloorausta jatketaan verkoston desinfioimiseksi ja vedessä voi tuntua lievää kloorin hajua ja makua. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun ja tappaa haitalliset mikrobit. Vesilaitos tutkii klooripitoisuutta verkostossa kenttämittauksilla.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin huomiseen iltapäivään saakka. Vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen. Käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy hyvinvointialueen sivuilta Veden-käyttöohjeita-keittokehotuksen-aikana.pdf (phhyky.fi)

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran huomenna perjantaina 6.8.2021 klo 15 mennessä alustavien näytetulosten valmistuttua.