Vammaispalvelujen asiakkaita työllistynyt Lehtiojan palvelukeskukseen työhönvalmennuksen avulla

Työhönvalmentaja toimii sekä asiakkaan että työnantajan neuvonantajana ja tukena

Työhönvalmennuksella tähdätään aina asiakkaan työllistymiseen, jota edeltää usein määräaikainen työharjoittelu. Työhönvalmentaja ohjaa työnantajaa esimerkiksi yhteiskunnan osatyökykyisen työntekijän palkkaukseen saatavien tukien anomisessa.

Työhönvalmentajan työnkuvaan kuuluu olennaisena osana asiakkaan tukeminen käytännön työskentelyssä. Työn opetteleminen, työrutiinien luominen ja työyhteisöön tutustuminen luovat pohjan työsuhteen pysyvyydelle. Työhönvalmennus jatkuu koko työsuhteen ajan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tukea tarvitaan erityisesti erilaisissa muutostilanteissa.

Atte Kopperi kuvassa vasemmalla.

Atte Kopperi allekirjoitti työsopimuksen marraskuun 22. päivänä oltuaan sitä ennen Lehtiojan palvelutalossa työharjoittelussa viime vuoden tammikuusta alkaen. Hänen tehtäviinsä kuuluu kolmannen kerroksen keittiön tiskeistä ja ruokakärryjen kuljettamisesta huolehtiminen sekä muita yleisiä keittiötöitä. Työtehtävät on muokattu Aten osaamisen ja palvelutalon tarpeiden mukaan.

Lehtiojan kolmannen kerroksen palveluesimies Heli Timosen mukaan selvitystyöt Aten palkkaamiseksi aloitettiin jo vuoden alussa ja kesän jälkeen edettiin jo vauhdilla kohti työsopimuksen allekirjoitusta.

– Koko työyhteisö on iloinen ja tyytyväinen, että olemme saaneet Aten joukkoomme. On hienoa, että voimme tarjota palkkatyötä, iloitsee Heli Timonen tiimeineen.

Palkkatyö on Atelle tärkeä asia.

– Mä olen sitä mieltä, että jokaiselle ihmisellä on oikeus palkkatyöhön, oli sitten tavallinen ihminen tai erilainen ihminen.


Kehu hyvä työpaikka -kilpailun voitti Päijät-Soten työhönvalmennustiimi

Vammaisala Talentia ry on valtakunnallinen ammatillinen jäsenyhdistys ja vammaisalan osaajien verkosto, jossa voi vaikuttaa alan kehitykseen, saada tietoa sekä tukea ammatilliseen kehitykseen ja jaksamiseen. Kehu hyvä työpaikka -kilpailu järjestetään vuosittain. Tänä vuonna kilpailussa toivottiin tarinoita erityisesti siitä, mikä on tuottanut työhön iloa ja voimaa poikkeusolojen aikana.

Päijät-Soten työhönvalmennustiimi voitti kilpailun ”Etsivätoimisto työhaukka”-videollaan ja toiminnankuvauksellaan. Tiimiin kuuluu viisi työhönvalmentajaa, kymmenen asiakasvertaisvalmentajaa, päiväaikaisen toiminnan koordinaattori sekä esimies.

Voittoisa filmi on katsottavissa Päijät-Soten YouTube-kanavalta: https://youtu.be/bybe78CsIx0

Vammaisala Talentia: Kehu hyvä työpaikka -kilpailun voitti Päijät-Soten työhönvalmennustiimi – Vammaisala Talentia ry