Uusitut tilat mahdollistavat asiakkaiden entistä laaja-alaisemmat palvelut Orimattilan sote-keskuksessa  

Lapsi rakentaa neuvolassa tornia värikkäistä palikoista

 

Orimattilan sote-keskuksen entisen vuodeosaston paikalle on remontoitu modernit palvelutilat. Ensi viikolla uusittuihin tiloihin muuttavat Orimattilan neuvolapalvelut sekä alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut. Myös arjen tuen, kotihoidon ja kotikuntoutuksen toimistotilat löytyvät jatkossa Orimattilan sote-keskuksesta. Kotihoito ja kotikuntoutus muuttavat tiloihin joulukuun ensimmäisellä viikolla.

 

Uudistetut, yhteiset tilat sote-keskuksessa vahvistavat toimivaa ja joustavaa yhteistyötä perheiden parhaaksi.

Neuvolapalvelut siirtyvät Kotiseututie 2:n tiloista Orimattilan sote-keskukseen. Neuvolapalveluiden piiriin kuuluvat kaikki perhesuunnitteluneuvolan asiakkaat, raskaana olevat naiset, lasta odottavat perheet sekä alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä. 

 

Uusittuihin tiloihin muuttaa myös alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden pikkulapsitiimi, jonka asiakkaina ovat perheet aina vauvan odotusajasta viisivuotiaisiin lapsiin ja heidän perheisiinsä. Lapsiperhetiimi auttaa lapsen pulmissa, vanhemmuudessa, pari- ja perhesuhteiden ristiriidoissa ja elämän kriiseissä.  

Lapsiperheiden arjen tuen palvelujen toimisto siirtyy niin ikään samoihin tiloihin. Arjen tuen tiloissa ei ole asiakasvastaanottoa. Arjen tuen palveluihin kuuluvat lapsiperheiden kotipalvelu ja  perheohjaus sekä lähityö.

 

Kotihoidon ja kotikuntoutuksen toimistot uudistettuihin tiloihin 

Aiemmin Käkelässä toimineet kotihoito ja kotikuntoutus muuttavat yhteisiin tiloihin sote-keskukseen. Tiloissa ei ole asiakasvastaanottoa. Toiminnot saavat myös uuden erillisen sisäänkäynnin, jolloin työntekijöiden kulkeminen kotikäynneille ei häiritse muuta sote-keskuksen toimintaa. Samoin remontin yhteydessä kotiin vietäville palveluille on rakennettu erillinen parkkipaikka, jossa on myös mahdollisuus hybridiautojen lataamiseen.  

 

Kotihoidon ja kotikuntoutuksen toimistojen siirtyminen sote-keskukseen mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön eri sote-toimijoiden kesken. Kotihoito hyötyy etenkin laboratorion, vuodeosastojen ja apuvälinekeskuksen läheisyydestä.  

 

Kotikuntoutuksen keskeiset yhteistyökumppanit ovat vuodeosastot, aikuisten kuntoutus ja apuvälinepalvelut. Myös avovastaanottojen läheisyys samassa kiinteistössä mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön lääkäripalvelujen kanssa.  

 

Orimattilan kaupungin näkökulmasta tilojen remontointi sujui hyvin ja tiloista saatiin paremmin nykyisiä tarpeita vastaavat. Orimattilassa ollaan tyytyväisiä, että entistä useammat palvelut löytyvät nyt saman katon alta.

– Uusiin tiloihin saadaan tuotua useampia palveluja, joka helpottaa kaupunkilaisten asiointia sote-palveluissa, kun ei tarvitse miettiä, mistä mikäkin palvelu löytyy, projekti-insinööri Antti Tölli Orimattilan kaupungilta kertoo.