Työterveyshuolto mukaan koronarokotuksiin Päijät-Hämeessä

Päijät-Sote on tehnyt sopimukset alueen suurimpien työterveyshuollon palveluntuottajien kanssa koronarokotuksien antamisesta. Päijät-Sote vastaa hyvinvointiyhtymän alueella koronarokotuksien järjestämisestä.

Koronarokotuksia tuottavat työterveysasiakkailleen Apila Terveys, Kipinä Terveys, Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo ja Työterveys Wellamo. Mukana ovat alueen suurimmat tuottajat, joiden asiakasmäärä on vähintään 1 000. Yhtymä vastaa rokotteiden ja rokotusvälineiden toimittamisesta tuottajien rokotuspisteisiin. Työterveyshuolto vastaa käytännön rokotustoiminnasta yhtymän ohjeiden mukaisesti.

Väestön rokotuksien arvioitu alkamisajankohta on toukokuun alussa, jolloin myös työterveyshuolto aloittaa rokottamiset. Väestöä rokotetaan ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpiin. Rokotuksia annetaan työterveyshuollossa samoin periaattein kuin sote-keskuksissakin. Asiakas varaa rokotusajan suoraan omasta työterveydestään. Tarkemmasta rokotuksien aloitusajankohdasta ja ajanvarauksen alkamisesta tiedotamme myöhemmin. Rokotemäärät lähiviikoille ovat vielä arvioita, joten tarkkoja päivämääriä ei voida vielä ilmoittaa.

Yhtymä kannustaa yrityksiä, kuntia ja muita sopimaan työterveyshuollon kanssa koronarokotuksista. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri osa työterveyshuollon piiriin kuuluvista saisi rokotteen työterveydessä.

– Näin saamme rokotettua väestön tehokkaasti ja nopeammin kun saamme lisää rokottajia. Kiitos myös palveluntuottajille hyvästä yhteistyöstä, kiittää yhtymän rokotuksista vastaava tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen.

Rokotus on rokotettavalle henkilölle aina maksuton.