Työnantaja esitti merkittäviä korotuksia työvuorokorvauksiin jo ennen työtaistelutoimia

Päijät-Sote oikaisee julkisuudessa olleita Tehyn väitteitä, joiden mukaan työnantaja olisi esittänyt korotuksia työvuoromuutoksia koskeviin korvauksiin vasta, kun hoitajajärjestöt aloittivat työtaistelutoimensa tiistaina.

Myös Tehyn lausuma siitä, että työnantaja ei olisi ollut valmis maksamaan samoja korotettuja korvauksia kuin aiemmin, on väärä. Päijät-Sote ei missään vaiheessa ehdottanut henkilöstölle korvausten alentamista, vaan niitä on päinvastoin nostettu useita kertoja koronaepidemian kestäessä.

– Työntekijäjärjestöillä oli tieto siitä, että työnantaja aikoo esittää korvauksiin korotuksia sekä siitä, että jos neuvottelutulokseen ei päästä, tulemme tekemään oman esityksemme mukaisen ja korvauksia huomattavasti nostavan päätöksen. Järjestöt eivät malttaneet odottaa työnantajan lopullista esitystä, vaan käynnistivät laittomat työtaistelutoimet jo ennen sitä, sanoo yhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola.

Erhola painottaa, että työnantaja on tyytyväinen asian ratkeamiseen.

– Katseet on nyt syytä suunnata eteenpäin ja keskittyä työhön sekä henkilöstön työhyvinvoinnin pitkäjänteiseen kehittämiseen.​