Miksi erikoistua keuhkosairauksiin?

Keuhkosairaudet on sopivan suppea, mutta riittävän monipuolinen ala. Se on konservatiivinen ala, mutta myös toimenpiteitä pääsee tekemään. Sairauksien kirjo vaihtelee lievistä vaikeisiin, potilaita on nuorista aikuisista vanhuksiin. Osastolla potilaat ovat muutakin kuin vain keuhkosairaita, ja esimerkiksi sisätautisia ongelmia ilmenee usein, mikä tuo vaihtelua työhön. Osa työstä on vastaanottoa, osa osastotyötä. Välillä pääset tekemään keuhkoputkentähystyksiä, välillä taas hoitamaan akuutisti vakavasti sairastuneita tarkkailuosastolla. On uniapneaa ja muita laitehoitoa vaativia keuhkosairauksia, on obstruktiivisia keuhkosairauksia ja niiden hoitoa inhaloitavilla ja muilla lääkkeillä. Lisäksi on koko joukko harvinaisia keuhkosairauksia, joihin yleensä törmää vain keuhkolääkäri. Tuberkuloosikaan ei Suomesta ole hävinnyt, ja sen hoitaminen on välillä rutiininomaista, välillä hyvinkin haastavaa.

Työtilanne on hyvä ja erikoislääkäreille riittää työpaikkoja tulevaisuudessa.

Miksi erikoistua keuhkosairauksiin Päijät-Hämeen keskussairaalassa?

Hyvät työkaverit ja matala hierarkia. Kaikki istuvat saman kahvipöydän ääressä, ylilääkäristä laitoshuoltajaan, osastonhoitajasta amanuenssiin.

Sopivan kokoinen sairaala. Päijät-Häme on maan toiseksi suurin keskussairaala, ja eri erikoisalat ovat talossa laajalti edustettuina. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on thoraxkirurgeja, korvalääkäreitä, syöpä- ja sädehoitolääkäreitä, sekä muita osaajia, joiden kanssa tehdä yhteistyötä potilaan parhaaksi. Toisaalta talo ei ole liian iso, eli ihmiset tuntevat yleensä toisensa nimeltä, mikä tekee konsultoinnista helppoa.

Sijainti. Lahdesta on tunnin matka Helsinkiin, tunti Hämeenlinnaan ja 1 tunti 40 min Tampereelle. Suuri osa sairaalamme lääkäreistä asuu Päijät-Hämeessä, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulta on paljon kollegoja meillä PHKS:ssa töissä.

– Severi Seppälä, keuhkosairauksien osastonylilääkäri

Kiinnostuitko?

Voit suorittaa Päijät-Hämeessä kaikki muut palvelusi paitsi yliopistovuosia saman työnantajan palveluksessa menettämättä kertyviä vuosiloma- ja muita etuuksiasi. Eli kuuden vuoden erikoistumisajasta neljä vuotta voi suorittaa samalla paikkakunnalla.

Keuhkoklinikkaan voidaan ottaa kerralla 2-3 erikoistuvaa lääkäriä. Terveyskeskuspalvelu, sisätautipalvelu ja muut mahdolliset reunat järjestyvät sujuvasti työtilanteesta ja tarpeistasi riippuen, joko ennen tai jälkeen keuhkopalveluiden, tai jopa niiden lomassa saman työnantajan palveluksessa.

Sisätautiklinikalla voit suorittaa pakolliset sisätautipalvelut tai terveyskeskuspalvelut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän terveyskeskuksissa.

Otamme myös mielellämme reunojen tekijöitä muilta erikoisaloilta tai yleislääketieteen palveluiden suorittajia. Myös osa-aikaiset ratkaisut voivat olla mahdollisia.