Tarkista kulkuohjeet – osa keskussairaalan osastoista ja vastaanotoista muuttaa uusiin tiloihin

Lokakuusta lähtien Päijät-Hämeen keskussairaalalle tullessa kannattaa tarkistaa kulkureitit osastoille ja poliklinikoille, sillä muutoksia on luvassa. Leikkausosasto, synnyttäjien ja naistentautien päivystys, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, äitiys- ja naistentautien poliklinikat, synnyttäjien ja naistentautien osasto sekä kirurgian vuodeosastot muuttavat uusiin tiloihin vaiheittain.

Keskussairaalan pääsisäänkäynti avataan lokakuun 3. päivänä osoitteessa Keskussairaalankatu 7. Tämän jälkeen väliaikainen pääsisäänkäynti Hoitajankadun puolella ei ole enää käytössä.

Potilaat saavat saapumisohjeet kutsukirjeiden mukana. Osalla keskussairaalan vastaanotoilla on käytössä itseilmoittautuminen, joka nopeuttaa asiointia. Kulkuohjeen voi myös halutessaan tulostaa pääaulan itseilmoittautumisautomaatilla. Varsinainen ilmoittautuminen tehdään vastaanotoilla olevilla automaateilla.

U-sisäänkäynti suljetaan

U-sisäänkäynti suljetaan 24. lokakuuta, ja esimerkiksi sydänkeskuksen ja fysiatrian poliklinikan potilaat sekä kaikki leikkauspotilaat kulkevat tämän jälkeen uuden pääsisäänkäynnin kautta.

Vuode- ja leikkausosastoille pääsee hisseillä

Kirurgian vuodeosastoille tullessa käännytään pääsisääntuloaulasta kahvilan jälkeen vasemmalle R-osaan ja noustaan sen jälkeen hissillä 3., 4. tai 5. kerrokseen, joissa vuodeosastot ovat. Uusiin tiloihin potilaiden vierailijat tulevat 12. lokakuuta lähtien.

Leikkausosastolle toiseen kerrokseen potilaat saapuvat lokakuun 7. päivästä lähtien pääsisääntuloaulan hisseillä. Potilaat ilmoittautuvat leikkausosaston aulassa olevilla itseilmoittautumisautomaateilla.

Äitiys- ja naistentautien poliklinikat ovat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa

Äitiys- ja naistentautien poliklinikoiden toiminta käynnistyy 4. lokakuuta uusissa tiloissa. Poliklinikoille tullaan ajanvarauksella, ja niiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Potilaat kulkevat pääsisäänkäynnin kautta vastaanotoille, jotka ovat rakennuksen R-osan ensimmäisessä kerroksessa, ja ilmoittautuvat itseilmoittautumisautomaatilla poliklinikan tiloihin saapuessaan.

Synnyttäjät ja naistentautien päivystykseen saapuvat potilaat tulevat pääovien viereisen sisäänkäynnin kautta

Synnyttäjien ja naistentautien uusi päivystys aloittaa toimintansa 5. lokakuuta kello 12, ja päivystyksessä hoidetaan synnyttäjät, raskaana olevat sekä naistentautien päivystyspotilaat ympärivuorokautisesti. Sisäänkäynti päivystykseen on Keskussairaalankadulta katsottaessa sairaalan pääovien vieressä vasemmalla.

Lokakuun 5. päivänä ennen kello 12 synnyttämään tulevat sekä naistentautien ja raskaana olevat päivystyspotilaat tulevat sairaalaan Akuutti24:n kautta vanhalle synnytysosastolle. Uudelle synnytysosastolle ja naistentautien päivystykseen saavutaan kello 12 jälkeen.

Synnyttäjien sekä naistentautien ja raskaana olevien päivystyspotilaiden puhelinnumero on poikkeuksellisesti 044 719 5654 lokakuun 5. päivänä kello 8–12. Synnytysosaston puhelinnumero 03 819 2357 on suljettuna tuona aikana muuton vuoksi.

Synnyttäneet äidit ja naistentautien potilaat hoidetaan osastolla R2

Synnyttäjien ja naistentautien osasto muuttaa R-osaan toiseen kerrokseen 3. lokakuuta kello 8. Vierailijat saapuvat pääoven kautta kello 7–19 välisenä aikana ja pääoven ollessa suljettuna Akuutti 24:n kautta. Yleinen vierailuaika 3. lokakuuta alkaen on kello 18–19. Isä, tukihenkilö tai muu omainen saa olla läsnä vuorokauden ympäri ja isommat sisarukset voivat viettää osastolla koko päivän.

Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla on oma sisäänkäynti

Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolle kuljetaan synnyttäjien sisäänkäynnin vasemmalta puolelta. Ovessa lukee osaston nimi. Sisäänkäyntiä käyttävät 5. lokakuuta kello 12 lähtien osastolla olevien pikkupotilaiden perheet ja sinne kutsuttujen poliklinikoiden asiakkaat. Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla vauvaa hoidetaan perhehuoneissa, joissa myös äidillä ja isällä tai tukihenkilöllä on mahdollisuus yöpyä. Osastolla vastasyntynyttä ja äitiä hoidetaan samassa huoneessa silloin kun synnytys on sujunut normaalisti ja äidin vointi on hyvä. Muussa tapauksessa äitiä hoidetaan synnyttäjien osastolla R2.

Myös silmäklinikan ja sydänkeskuksen potilaiden kulku muuttuu

Silmäklinikalle tullaan 3. lokakuuta lähtien oranssista ovesta, joka on pääsisäänkäynnin oikealla puolella. Ovelta käännytään heti oikealle, ja itseilmoittautumisautomaatit ovat käytävän päässä. Jos klinikalle tulee pääaulan kautta, käännytään aulan itseilmoittautumisautomaattien jälkeen oikealle sairaalan U-osaan.

Sydänpotilaat pääsevät sydänkeskukseen pääsisäänkäynnin kautta jatkamalla pääaulan jälkeen suoraan ja sitten lasiovista oikealle M-osan suuntaan. Käytävän päässä on hissi, jolla laskeudutaan kerros alaspäin K1-kerrokseen. Hissistä ulos astuessa sydänkeskus näkyy vasemmalla.

Kahvio muuttaa uuden sisääntuloaulan yhteyteen

Keskussairaalan kahvio on 3. lokakuuta lähtien pääsisääntuloaulan yhteydessä Keskussairaalankadun puolella. Kahvio on auki maanantaista perjantaihin kello 7.45–17.30 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16.