Sysmän talousveden desinfiointi jatkuu, vesi on käyttökiellossa

Desinfiointi on edennyt suunnitellusti kirkonkylän alueen sekä Suopelto-Päijätsalon verkostossa. Näillä alueilla kiinteistön omistajien tulee pitää hanat suljettuna toistaiseksi. Wc:n voi vetää.
Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella juoksutukset aloitetaan mahdollisimman pian ja asukkaille tiedotetaan siitä erikseen sähköpostilla.

Vaiheittaiseen verkoston desinfiointiin kuluu valitettavan paljon aikaa ja siitä aiheutuu asukkaille merkittävää haittaa. Jotta haittaa ei aiheutuisi enempää kuin on aivan välttämätöntä, on tärkeää, että desinfiointi saadaan kerralla tehtyä kunnolla eikä sitä jouduta uusimaan. Asukkaiden pyydetään seuraavan ja noudattavan tarkasti annettavaa ohjeistusta.

Desinfioinnin jälkeisiä juoksutuksia päästään tekemään loppuviikosta ja kaikille alueen asukkaille tiedotetaan siitä erikseen.

Vesi on edelleen käyttökiellossa siihen saakka, kunnes desinfiointitoimenpiteet kaikilla verkoston alueilla on tehty loppuun. Henkilöitä, jotka epäilevät saaneensa oireita juotuaan saastunutta vettä, pyydetään olemaan yhteydessä Sysmän terveyskeskukseen.

Sysmän kunta tiedottaa varaveden jakelusta tiedotuskanavillaan.
Asiasta kerrotaan seuraavan kerran keskiviikkona 12.1. klo 16 mennessä.