Yhteistoiminta onnistumisen edellytyksenä

Henkilöstöllä on merkittävä rooli muutosvaiheessa, ja siksi uudistusta valmistellaan yhteistyössä hyvinvointialueen tulevien työntekijöiden kanssa. Henkilöstö pidetään ajan tasalla valmistelun eri vaiheista.

Uudistusta käsitellään säännöllisesti esimerkiksi erilaisissa henkilöstötilaisuuksissa ja -tapahtumissa sekä yhteistoimintaelimissä.

Hyvinvointialueen valmistelun edetessä järjestetään myös info- ja kyselytilaisuuksia, joissa osallistujilla on mahdollisuus kysyä valmistelijoilta uudistuksen etenemisestä. Esitä kysymyksesi.

Sujuvan tiedonkulun varmistamiseksi yhteistyötä tehdään aktiivisesti esimerkiksi henkilöstöjärjestöjen ja työsuojeluvaltuutettujen kanssa. Päijät-Hämeen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) asetti elokuussa 2021 seitsemän työryhmää, joissa on edustus mm. työntekijäjärjestöistä, hyvinvointialueesta, alueen kunnista ja pelastuslaitokselta.

Hyvinvointialueella toimii lisäksi väliaikainen yhteistoimintaelin, jonka kokousten esityslistat ja pöytäkirjat löydät täältä.

 

Haluatko antaa palautetta tai jakaa ajatuksiasi? Löydät palautelomakkeen täältä.