Ravintolarajoitukset muuttuvat huomisesta alkaen – joukkoaltistumisia Lahdessa ja Heinolassa

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä kolme 75% asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Valtioneuvoston asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Joukkoaltistumiset

Sunnuntaina 18.7. linja-auto numero 69 Heinola kk klo 19:55–Lahti kauppatori klo 21:00 matkustaneet sekä Lahden perhekeskuksessa maanantaina 19.7. klo 10.45–11.45 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.

Kyseisinä aikoina näissä paikoissa käyneiden on syytä seurata vointiaan ja varata herkästi aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.