Potilastietojärjestelmäkehitys etenee sairaanhoitopiirien yhteistyöllä

Mukana ovat Päijät-Soten lisäksi Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Kymenlaakson ja Satakunnan sairaanhoitopiirit. Asukkaita sairaanhoitopiirien alueella asuu yhteensä noin 1,2 miljoonaa.

”Olemme iloisia uudenlaisesta kehittämisyhteistyöstä. Tavoitteena on kuunnella käyttäjien tarpeita tarkalla korvalla ja luoda potilasjärjestelmästä käyttäjäystävällisempi, tehokkaampi ja turvallisempi nykyjärjestelmään verrattuna”, kertoo Päijät-Soten tietohallintojohtaja Teemu Mäkelä.

Tavoitteena synergiahyödyt hankinnassa ja kustannuskehityksessä 

Yhteiskehittäminen tuo kaivattua vakautta ja ennustettavuutta. Käyttöönottojen ja ympäristöjen yhdenmukaistaminen luo pohjan kustannussäästöille, kun asioita voidaan monistaa eri käyttöympäristöihin.

”Terveydenhuollon IT-palveluiden kehityksessä tiivis asiakasyhteistyö on kaiken keskiössä. Kehittämistyötä tullaan tekemään uudella hyötyjohtamisen mallilla ja asiakasorganisaatioiden ammattilaiset otetaan tiiviisti mukaan kehitykseen – järjestelmä on olemassa heidän työnsä helpottamiseksi. Samalla uudistamme teknologiaa mahdollistamaan entistä nopeamman järjestelmäkehityksen jatkossa”, sanoo TietoEVRYn terveydenhuollon liiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Vähäkainu.