Perhekeskus aloitti tohinalla torin laidalla – palvelut täydentyvät helmikuussa

Lahden perhekeskuksen palvelut täydentyvät helmikuun aikana, kun Ahtialan ja Mukkulan neuvolat, osa lasten ja nuorten kuntoutuspalveluista, arjen tuen palvelut sekä Perhetilkun toiminta siirtyvät uusiin tiloihin Aleksanterinkadun ja Mariankadun kulmaan.

– Ensimmäiset viikot perhekeskuksessa ovat olleet kaikille – niin asiakkaille kuin henkilökunnalle uuden opettelua. Tilat ovat uudet ja toimintatapoja on muokattu jo ensimmäisten muuttajien myötä. Tilat muotoutuvat edelleen ja kaikki palaute on erittäin tervetullutta, jotta tilat perhekeskuksessa saadaan palvelemaan perheitä mahdollisimman hyvin ja joustavasti, kertoo Lahden perhekeskuksen projektipäällikkö Eija Virtanen.

Lasten ja nuorten fysio- ja toimintaterapiavastaanotot palvelevat Lahden perhekeskuksen uusissa tiloissa 4. helmikuuta alkaen, ja Ahtialan ja Mukkulan neuvoloiden vastaanotot 5. helmikuuta alkaen. Lasten fysioterapian ja toimintaterapian ajanvaraus ja neuvonta pysyvät ennallaan, ja ajan voi varata puhelimitse numerossa 044 482 3215 maanantaista perjantaihin klo 7.30–14. Numerossa on takaisinsoittopalvelu. Chatin tai Kysy neuvoa -lomakkeen kautta saa yleistä kuntoutus- ja apuvälinepalveluita koskevaa neuvontaa osoitteessa päijät-sote.fi.

Puheterapiapalvelut siirtyvät uusiin toimitiloihin maaliskuun aikana. Huhtikuussa Jalkarannan ja Kasakkamäen neuvoloiden, alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden sekä perheoikeudellisten palveluiden toiminta siirtyvät Lahden perhekeskukseen. Tarkemmista ajankohdista tiedotetaan lähempänä muuttoajankohtia.

– Saman katon alla toimiminen tarjoaa merkittäviä tehostamismahdollisuuksia monialaisen yhteistyön tekemisen laajentamiseen sekä uusien toimintamallien ja palvelujen kehittämiseen. Nollasta emme lähde liikkeelle, kiitos toimintayksiköissä jo ennestään tehdyn hyvän työn. Perhekeskustoiminnan puitteissa monialaisen yhteistyön kehittäminen laajenee myös niihin lapsiperhepalveluihin, jotka eivät sijoitu Lahden perhekeskukseen, toteaa toimialajohtaja Mika Forsberg.

Lahden perhekeskukseen tullaan alkuvaiheessa Mariankatu 10:n kautta, mutta myöhemmin myös Aleksanterinkatu 11:n pääsisäänkäynti on käytössä, kun perhekeskus kokonaisuudessaan valmistuu.