Päijät-Soten ateriapalveluiden tuottaja vaihtuu ensi vuoden alussa


Päijät-Hämeen hyvinvointialue kilpailutti ateriapalveluiden tuottajansa. Attendo Oy ja ISS Palvelut Oy osallistuivat kilpailutukseen ryhmittymänä. Hyvinvointialue valitsi tuottajan kesällä ja ryhmittymä aloittaa ateriapalveluiden tuottajana vuoden 2022 alusta.

ISS on yksi Suomen suurimmista henkilöstöravintola-alan työnantajista, joka haluaa olla rakentamassa Suomeen uudenlaista, kestävää ruokakulttuuria. Tälle perustan muodostavat kestävät raaka-ainevalinnat ja niiden jäljitettävyys sekä moderni reseptiikka. ISS Palvelut vastaa Päijät-Hämeen keskussairaalan ateriapalveluiden tuotannosta.

Attendon alihankkijana palveluita tuottaa paikallinen tytäryhtiö Vireko Oy. Vireko tuottaa ateriapalvelut kuntoutussairaala Jalmarin osastoille, Orimattilan terveysaseman vuodeosastoille ja asumis- sekä päiväaikaisen toiminnan yksiköihin. Lisäksi molemmat toimijat tuottavat henkilöstöaterioita ja tilaustarjoiluja. Henkilöstöravintoloissa opiskelijat saavat Kelan ateriatuen.

Vireko Oy on Attendon sataprosenttisesti omistama, Lahteen rekisteröity tytäryhtiö, joka keskittyy ateriapalveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. Ketterän Virekon toiminnan peruspilareita ovat asiakaslähtöisyys ja vahva ammattitaito. Vireko on Päijät-Sotessa toimiva paikallinen ateriavalmistaja, jonka vaikutus näkyy niin raaka-ainehankinnoissa kuin työmarkkinoillakin.

Virekon liiketoimintajohtaja Satu Puustisen mukaan ryhmittymäm vahva lähtökohta on valmistaa ravitsemussuositukset huomioiden maukasta, tuttua ja hyvää perusruokaa asiakasryhmät huomioiden, kustannustehokkuutta unohtamatta. Asiakasta kuunnellaan herkällä korvalla.

– Olemme pieni toimija, jonka kaiken tekemisen lähtökohtana on asiakas. Olemme jo kyselleet ikääntyvien asiakkaiden toiveruokia ja lisänneet niitä ruokalistalle. Ikääntyneiden toiveet ovat hyvin perinteisiä ja konstailemattomia: siellä on lohikeittoa, lihapullia, kaalilaatikkoa ja niin edelleen. Noin kolmasosa Virekon asiakkaista syö rakennemuunnettua ruokaa. Olemme pyrkineet siihen, että myös soseruoka koostettaisiin lautaselle eri ainesosista kuten maukkaista kasvis- ja lihasoseista, Puustinen sanoo.