Päijät-Soten alueelle ylimääräinen 9 000 koronavirusrokotteen erä

Päijät-Soten alueelle saadaan tällä viikolla ylimääräinen noin 9 000 Modernan rokotteen erä. Terveydenhuollon kantokyky halutaan turvata, joten osa rokote-erästä käytetään vuodeosastojen henkilökunnan tehosterokotuksiin. Vuodeosastoilla työskentelevien henkilöiden tehosterokotteiden antamista aikaistetaan ja tehosterokotusväli lyhennetään kahdeksaan viikkoon.

Alueellamme on nyt käynnissä 40 vuotta täyttäneiden rokotukset, ja aikoja on hyvin varattavissa. 30–39-vuotiaiden ikäryhmän koronarokotusten ajanvaraus avataan kesäkuun alkupuolella työterveysyrityksissä ja sote-keskuksissa. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.

Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. Alueemme vähintään 16-vuotiaasta väestöstä 53 prosenttia on saanut ensimmäisen koronavirusrokotteensa, ja tällä viikolla annetaan noin 15 000 rokotusta lisää.

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla. Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko 11.–13. kesäkuuta. Käyttökatko alkaa perjantaina 11.6. kello 21.00 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8.