Päijät-Sote: Yhtymäkokous koolla historiansa viimeistä kertaa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous kokoontui näillä näkymin historiansa viimeiseen kokoukseen tänään keskiviikkona. Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy Päijät-Hämeen hyvinvointialueen vastuulle, ja yhtymän toiminta nykymuotoisena organisaationa lakkaa.

Yhtymän hallituksella on kuluvana vuonna vielä ainakin kaksi kokousta. Ensi vuoden alusta päätösvaltaa käyttävät hyvinvointialueella aluehallitus ja aluevaltuusto.

Yhtymäkokous käsitteli ensimmäisenä asiana sopimusta, jolla yhtymän omistajakunnat sinetöivät sovun ensihoidon maksuosuuksien oikaisemisesta vuosilta 2017 ja 2019. Kunnat neuvottelivat oikaisuista keskenään ja pääsivät yhtymän ehdotuksen pohjalta yksimielisyyteen kustannusten jaosta kuluvan vuoden kesäkuussa.

– Syntynyt sopu on loppuhuipennus yhtymäkokouksen työskentelylle, joka on ollut rakentavaa ja yhteistyöhakuista niin päättäjien, virkamiesten kuin kuntienkin suuntaan. Olen oman puheenjohtajakauteni ajalta hyvin kiitollinen hyvästä yhteishengestämme, sanoo yhtymäkokouksen puheenjohtaja Anneli Viinikka.

Yhtymäkokous hyväksyi myös kolmannen muutostalousarvion kuluvalle vuodelle. Muutostalousarvio tehtiin toimintatuotoissa ja -kuluissa vuoden kuluessa tapahtuneiden muutosten vuoksi.

Lahti, Hollola, Kärkölä, Asikkala ja Padasjoki siirsivät vastuun sosiaali- ja perusterveydenhuollon palveluistaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle vuoden 2017 alusta. Ylintä päätösvaltaa yhtymässä on käyttänyt yhtymäkokous, jota edelsi vuoteen 2019 saakka yhtymävaltuusto.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Louna, p. 044 719 5505
yhtymäkokouksen puheenjohtaja Anneli Viinikka, p. 045 135 3015

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä v��littäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.