Päijät-Sote vastaanotti keskussairaalan uudisosan luovutustilaisuudessa torstaina

Keskussairaalan RV7-uudishanke on loppusuoralla ja etenee suunnitellussa aikataulussaan. Rakennuksen vastaanottotarkastus tehtiin 16. kesäkuuta, ja samalla Lujatalo Oy luovutti rakennuksen Päijät-Sotelle.  

Pääovi avataan potilaiden ja henkilökunnan käyttöön lokakuussa. Uusiin tiloihin tulee leikkausosasto, välinehuolto, synnytysosasto ja naistentautien päivystys, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, naistentautien- ja äitiyspoliklinikka, naistentautien ja synnyttäjien vuodeosasto sekä kirurgian vuodeosastot. Yksiköt varustellaan ja kalustetaan ennen rakennusosan käyttöönottoa syksyllä. 

Päijät-Soten toimitusjohtaja Timo Louna pitää rakennusprojektia ratkaisevan tärkeänä alueen sosiaali- ja terveydenhuollolle. 

–  Päijät-Hämeen keskussairaalan uudishanke on meille tärkein yksittäinen investointi sen jälkeen, kun keskussairaala valmistui vuonna 1976. Sairaalamme sai 2016 valtakunnallisen statuksen laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalana. Tähän vaikutti myönteisesti kuntayhtymän sitoutuminen kiinteistön kehittämiseen. Alueellamme tarjotaan jatkossakin laadukkaita ja kattavia sairaalapalveluja, ja käytössämme on uusinta sairaalateknologiaa, Louna kertoo. 

Uudisosa rakennettiin monien tahojen yhteistyönä. 

  Jotta näin iso ja vaativa sairaalahanke valmistuu suunnitellun aikataulun ja laatutason mukaisesti, vaatii se saumatonta yhteistyötä rakennuttajan sekä urakoitsijan kesken. Projekti hoidettiin sekä Päijät-Soten että oman porukkamme puolesta erittäin ammattitaitoisesti, kiittää Lujatalo Oy:n työmaapäällikkö Sami Sairanen. 

  Tämä on ollut upea yhteinen matka. Aloitimme rakentamisen 2019 ja silloin jo tavoitteeksi asetettu luovutuspäivämäärä piti päivälleen. Valmiissa rakennuksessa näkyy vahvasti käyttäjien kädenjälki, asiakasraadin näkemykset ja toteutuksessa rakentamisen ammattilaisten vahva sekä laadukas osaaminen, Päijät-Soten toimitilajohtaja Johanna Aitamurto iloitsee. 

Lisätietoja: 
Toimitilajohtaja Johanna Aitamurto, p. 044 4406 637
Työmaapäällikkö Sami Sairanen, LujaTalo Oy, p. 044 585 2967
Toimitusjohtaja Timo Louna, p. 044 719 5505 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.