Päijät-Sote varautuu hoitohenkilöstön ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon

Päijät-Sote varautuu hoitohenkilöstön ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon

Ammattijärjestöt Tehy ja Super tiedottivat tiistaina julistavansa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kuntasektorin työehtosopimusneuvottelujen keskeydyttyä. Kielto alkoi järjestöjen ilmoituksen mukaan tiistaina 1.3.2022 kello 15, ja sen on määrä päättyä 8.3.2022 kello 15.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) ja kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) piirissä olevia Tehyn ja Superin työsopimussuhteisia jäseniä. Kiellon aikana nämä työntekijät tekevät työtä ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

Päijät-Sote on varautunut neuvottelukierrokseen liittyvään ylityö- vuoronvaihtokieltoon ja seuraa tiiviisti toimien mahdollisia vaikutuksia asiakas- ja potilastyöhön. Tällä hetkellä sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan normaaliin tapaan.

Neuvottelut kunta-alan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista keskeytyivät maanantaina.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Timo Louna, p. 044 719 5505
henkilöstöpäällikkö Pirjo Manninen, p. 044 440 3429

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus