Päijät-Sote: Välitysjärjestelmän vaihdon odotetaan korjaavan sosiaalihuollon kuljetuspalvelun haasteita

Päijät-Sote: Välitysjärjestelmän vaihdon odotetaan korjaavan sosiaalihuollon kuljetuspalvelun haasteita

Lahden Aluetaksi on tuottanut 1.11.2021 alkaen Päijät-Soten sosiaalihuollon henkilökuljetusten välitystoiminnan. Aluetaksi on käynnistänyt merkittävät toimenpiteet kuljetuspalvelujen välityksessä havaittujen haasteiden korjaamiseksi. Aluetaksin välitystoiminnan puutteet ovat aiheuttaneet ongelmia vammaisten ja ikääntyneiden asiakkaiden kuljetuksiin sekä viivettä ja virheitä asiakkaiden omavastuulaskutuksiin ja liikennöitsijöiden korvauksiin. 

Toimenpiteinä Aluetaksi muun muassa tarkentaa henkilöstöresurssien kohdentamista ja vaihtaa kuljetusten välitysjärjestelmän. Uusi välitysjärjestelmä on vastaava kuin edellisen palveluntuottajan aikana käytössä ollut toimiva järjestelmä, joka on niin tilaajalle, asiakkaille kuin liikennöitsijöillekin jo ennestään tuttu. Tuleva järjestelmä otetaan käyttöön huhtikuun alusta lähtien, ja sen käyttöön ottamisesta tiedotetaan asiakkaille sekä ohjeistetaan autoilijoita maaliskuun aikana. 

Aluetaksi vastaa toiminnan aloituksesta lähtien tapahtuneiden virheiden oikaisemisesta muun muassa rahaliikenteen osalta. Nykyisen järjestelmän toimimattomuus on aiheuttanut haittaa asiakkaille, liikennöitsijöille ja tilaajalle. Virheet korjataan maalis–huhtikuun aikana. 

Lahden Aluetaksissa luotetaan, että välitysjärjestelmän vaihto korjaa havaitut haasteet.

Lahden Aluetaksi ja Päijät-Sote haluavat kiittää asiakkaita, liikennöitsijöitä sekä muita osapuolia kärsivällisyydestä ja pahoittelevat aiheutuneita puutteita palvelun laadussa. 

Lisätiedot: 
Ville Tirkkonen, hallituksen puheenjohtaja, Lahden Aluetaksi, p. 044 333 1333
Pirkko Valtanen, tulosaluejohtaja, vammaispalvelut, p. 044 440 6522

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus