Päijät-Sote: Vakavasti immuunipuutteisille suositellaan viidettä koronarokoteannosta

Päijät-Sote: Vakavasti immuunipuutteisille suositellaan viidettä koronarokoteannosta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee viidettä koronarokoteannosta niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi ottaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa. Tarkista THL:n sivuilta, ketkä katsotaan voimakkaasti immuunipuutteisiksi. 

Viidennen koronarokotuksen voi hakea Trion rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta kesäkuussa maanantaista perjantaihin kello 12–18 ja heinäkuussa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–18. Maakunnan kaikista sote-keskuksista saa koronarokotuksen ajanvarauksella.  

Rokotuspisteille voi tulla vain täysin oireettomana ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.  

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus