Päijät-Sote toistamiseen mukana Elossa 24h -ohjelmassa

Päijät-Soten terveys- ja sosiaalipalveluiden monipuolinen palvelutarjonta on avannut mukaanpääsyn Elossa 24h -ohjelmaan jo toisena vuonna peräkkäin. Ohjelmaa kuvattiin syksyllä Päijät-Hämeen keskussairaalan sisätautiosastolla sekä Akuutti24:ssa. Ohjelma alkaa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 11.4 

Elossa 24h kertoo yhdestä viikosta suomalaisessa terveydenhuollossa koronapandemian keskellä syksyllä 2021. Ohjelmasarjassa seurataan aiempaa laajemmin inhimillisiä ja koskettavia potilastarinoita ja nähdään, kuinka tinkimättömällä asenteella terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat ja pitävät meitä elossa vuorokauden jokaisena tuntina, kellon ympäri. 

– Vuodeosaston arki sunnuntaisin vaihtelee kovasti, mutta ohjelmassa tuli hyvin kuvattua hoitajan vastuu ja rooli virka-ajan ulkopuolella, kun päivystävä lääkäri tekee lääkärinkierrot. Hoitajan vahvaa osaamista on arvioida potilaan vointi ja viedä tietoa tarvittaessa päivystävälle lääkärille. Vastuu on suuri, mutta tuo arvostusta sairaanhoitajan tehtävään vuodeosastolla, sisätautiosasto 33-34:n osastonhoitaja Heli Hartman kertoo kuvauksista. 

Vaikka sisätautiosastolla ja Akuutti24:ssa kuvatut päivät ovat valmiissa ohjelmassa lyhyitä hetkiä, on ohjelmassa mukana oleminen Hartmanin mielestä oivallinen tilaisuus esiintyä myönteisessä valossa sekä suurelle yleisölle että varsinkin työntekijöille; käydäänhän osaavasta henkilökunnasta kilpailua joka tasolla kovaa.  

– Kuvausryhmän saapuminen osastolle toi mukavaa jännitystä ja kuhinaa koko henkilökunnalle pitkin syksyä. 

Ympäri Suomea kuvattu Elossa 24h -sarja on toteutettu terveysturvallisuus huomioiden yhteistyössä sairaaloiden kanssa.  

Ohjelmasta löytyy lisätietoja sen omalta verkkosivulta osoitteesta yle.fi/elossa24h.  


Lisätietoja: 

Viestintäjohtaja Katja Patronen, p. 044 482 8282 
Tuottaja, ITV Studios Finland: Johanna Mäkitalo, [email protected], p. 050 430 5797 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.