Päijät-Sote: Pop-up-rokotuspiste pystytetään Pukkilaan ja Myrskylään

Myrskylän ja Pukkilan sote-keskuksiin pystytetään pop-up-rokotuspisteet 15. kesäkuuta. Aamupäivällä kello 9–12 rokotuspiste on Pukkilan ja iltapäivällä kello 13.30–15.30 Myrskylän sote-keskuksessa. Koronarokotuksen voi tuolloin hakea rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta. 

Tarkista matkakohteesi maahantulosäädökset ajoissa 

Jotkut maat vaativat koronatodistuksen maahantulon yhteydessä. Matkustajan on selvitettävä, tarvitaanko kohdemaan rajanylitykseen koronatodistusta ja negatiivista koronatestitulosta. Matkakohdemaan ajantasaiset maahantulosäädökset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta

Suomessa annetuista rokotuksista saa tulostettua EU:n koronatodistuksen kirjautumalla Omakantaan kanta.fi-sivustolle. Linkki todistusosioon löytyy Omakannan etusivulta. 

Jos koronatodistus ei näy Omakannassa ja olet jo saanut rokotteet, olethan yhteydessä rokotuksen antaneeseen yksikköön (sote-keskus tai työterveys) hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Jos Omakanta-palvelua ei käytä tai todistuksen hakee alaikäisen lapsen puolesta, voi koronatodistuksen noutaa tulosteena Trion palvelutorin terveyspisteeltä (ma, ti kello 8–16, to kello 8–16 ja pe kello 8–14) tai oman sote-keskuksen palvelupisteeltä. Sote-keskukseen voi olla ensin yhteydessä puhelimitse, jotta henkilökunta voi tarkistaa, että tiedot koronatodistuksessa ovat oikein. 

Tarkista myös todistusten voimassaoloajat 

Koronatodistusten voimassaoloajat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta rokotusannosta olet saanut. Jos sinulla on 

  • 3 rokotusta, rokotustodistus on voimassa toistaiseksi 
  • 2 rokotusta, rokotustodistus on voimassa aikuisilla 270 päivää (9 kuukautta) ja alle 18-vuotiailla toistaiseksi 
  • koronan sairastamistodistus, se on voimassa 180 päivää (6 kuukautta). Sairastamistodistuksen saat terveydenhuollon varmistamasta pikatestituloksesta tai laboratoriovarmennetusta PCR-testistä. 
  • terveydenhuollon tekemä negatiivinen pikatestitulos, se on voimassa 48 tuntia ja PCR-testi puolestaan 72 tuntia näytteenoton jälkeen. 

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus