Päijät-Sote: Novavaxin koronarokotetta saatavilla Trion rokotuspisteellä

Päijät-Sote: Novavaxin koronarokotetta saatavilla Trion rokotuspisteellä

Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotetta on saatavilla henkilölle, joille ei voida antaa mRNA- tai virusvektorirokotetta esimerkiksi aikaisemmin tulleen allergisen reaktion takia. Rokotetta voidaan antaa myös niille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta. 

Nuvaxovid-rokotetta saa vain Lahden Trion rokotuspisteeltä ajanvarauksella, ja ajan voi varata sähköisesti osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus tai soittamalla numeroon 03 410 89 420 (ma–pe 8–15). 

Rokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ensimmäisenä tai toisena rokoteannoksena ja vain poikkeustapauksissa kolmantena tai neljäntenä annoksena.  

mRNA-rokotteissa, kuten Biontech-Pfizerin rokotteessa, ja virusvektorirokotteissa, kuten Astra Zenecan rokotteessa, rokote saa ihmiskehon tuottamaan virukselle ominaista proteiinia itse. Nuvaxovid-rokotteessa vaikuttavana aineena on SARS-CoV-2-viruksen piikkiproteiini, joka on tuotettu valmiiksi koeputkessa. Rokote ei kuitenkaan sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia. 

Lisätietoja: 
rokotuskoordinaattori Sanna Jokinen, p. 044 416 4498 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus