Päijät-Sote: Neljännet koronarokotukset laajenevat porrastetusti – nyt vuoroon kaikki 70 vuotta täyttäneet

Päijät-Sote: Neljännet koronarokotukset laajenevat porrastetusti – nyt vuoroon kaikki 70 vuotta täyttäneet


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljättä koronarokoteannosta 18-69 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja kaikille 60 vuotta täyttäneille. Tehosteannoksen voi ottaa, kun edellisestä annoksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta, joten taudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa.

 

Päijät-Soten alueella neljännen koronarokotuksen saavat tästä viikosta alkaen kaikki 70 vuotta täyttäneet. 1.8. alkaen neljännen rokotuksen saavat kaikki 18-69 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat ja 15.8. alkaen kaikki 60 vuotta täyttäneet. Riskiryhmät voi tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

 

Koronarokotuksen voi hakea Trion rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta tänään maanantaina kello 18 asti ja keskiviikosta lähtien maanantaista perjantaihin kello 8–18. Maakunnan kaikista sote-keskuksista saa koronarokotuksen ajanvarauksella. Rokotuspisteiltä saa edelleen myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia.

 

Rokotuspisteille voi tulla vain täysin oireettomana ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.

 

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus