Päijät-Sote: Neljännen koronarokotuksen voivat nyt ottaa myös ne 18 vuotta täyttäneet, joilla on vakavalle tautimuodolle altistavia riskitekijöitä

Päijät-Sote: Neljännen koronarokotuksen voivat nyt ottaa myös ne 18 vuotta täyttäneet, joilla on vakavalle tautimuodolle altistavia riskitekijöitä 

Päijät-Soten alueella rokotukset laajenevat porrastetusti THL:n ohjeen mukaan. Tästä päivästä alkaen neljännen rokoteannoksen voivat ottaa ne 18 vuotta täyttäneet, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1. ja 2.

 

Riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat muun muassa henkilöt, joilla on säännöllistä lääkitystä vaativa astma, diabetes tai sydänsairaus. Riskiryhmät voi tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

Neljättä annosta suositellaan 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta, joten taudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei saa neljättä rokoteannosta tässä vaiheessa. 15.8. alkaen neljännet rokotukset laajenevat koskemaan kaikkia 60 vuotta täyttäneitä.

 

Maakunnan kaikista sote-keskuksista saa koronarokotuksen ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi/koronarokotus.


Koronarokotuksen voi hakea Trion rokotuspisteeltä ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 8–18.  Rokotuspisteiltä saa edelleen myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia.
 


Rokotuspisteille voi tulla vain täysin oireettomana ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät.
 


Lahden perhekeskuksessa 5-11 –vuotiaille oma rokotuspäivä
 

Kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten on mahdollista ottaa koronarokotus ajanvarauksella. Lahden perhekeskuksen neuvolassa järjestetään tiistaina 9.8. rokotuspäivä. Rokotukseen voivat tulla vain ajan etukäteen varanneet. Aika toivotaan varattavan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi/koronarokotus. 


Puolesta asiointi on mahdollista alle 10-vuotiaan lapsen kohdalla. Yli 10-vuotiaille ajanvaraus tapahtuu neuvolan asiakasohjauksen kautta soittamalla numeroon
044 416 3103 arkisin kello 8–13.
 

Lisätietoja: 
ylilääkäri Marianne Wallin, 044 416 3656 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus