Lahden Aluetaksi ja Lahden Taksiautoilijat ry antaa lahjakortteja ja Lahden Upseerikerho lounaslippuja koronarokotuksen ottajille

Kampanja on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, asukkaat ovat tarttuneet haasteeseen kiitettävästi ja rokotustahti on ripeytynyt.

Lahden Aluetaksi, Lahden Taksiautoilijat ry ja Lahden Upseerikerho antavat tällä viikolla oman panoksensa matalan rokotusprosentin kohentamiseksi.

Lahden Aluetaksi ja Lahden Taksiautoilijat ry lahjoittaa ensimmäisen rokoteannoksen ottajille yhteensä 200 kappaletta 15 euron arvoisia taksilahjakortteja. Lahjakortteja lahjoitetaan Kauppakeskus Trion pohjakerroksen walk-in-rokotuspisteellä keskiviikkona 20.10. klo 15 alkaen (Vapaudenkatu 17 C, pohjakerros. Sisäänkäynti Kauppakadun ja Vapaudenkadun kulmasta).

Sotilaskodin (Sotilaskodinkatu 6, Lahti) pop-up-rokotuspisteeltä voi hakea koronarokotuksen perjantaina 22.10. klo 9–15. Lahden Upseerikerho lahjoittaa jokaiselle rokotuksen ottajalle rokotuksen yhteydessä lounaslipun, joka oikeuttaa normaaliin lounaaseen Lahden Upseerikerholla arkisin klo 10.30–13.30. Lounaslippu on voimassa marraskuun loppuun asti.

Lounaslippua tai taksilahjakorttia ei vaihdeta rahaksi eivätkä ne toimi alennuksena muihin ostoksiin.

Asukkaat ovat aktivoituneet ottamaan koronarokotuksia muun muassa Osuuskauppa Hämeenmaan Prismoihin pystytetyillä pop-up-rokotuspisteillä. Erityisesti rokotuspisteillä kävijät ovat ottaneet nyt ensimmäisiä rokotusannoksiaan. Kaikissa ikäryhmissä rokotuksille on hakeuduttu entistä vilkkaammin. Ensimmäisiä rokotuksia otettiin alimmillaan 600 viikossa, mutta lokakuun toisella viikolla tahti nousi 1500 rokotukseen viikossa.

– Rokotustahti on virkistynyt ilahduttavasti tässä kuussa. On mukava huomata, että moni ottaa rokotteen, kun siihen kannustetaan näillä uusilla tavoilla, iloitsee Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen.

Takseissa altistumiset asiakkaiden kautta halutaan välttää, ja ihmisten kannustaminen rokotuksille on myös sen vuoksi tärkeää vilkkaaseen pikkujoulukauteen varautuville taksiautoilijoille.

– Olemme huolissamme alueen tilanteesta ja haluamme osaltamme auttaa terveysviranomaisia taistelussa koronaa vastaan. Meille asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, sanoo Lahden Aluetaksin toimitusjohtaja Kalle Lepistö.

Ravintola-ala on ollut yksi suurimmista kärsijöistä koko pandemian ajan. Taloudelliset menetykset ovat olleet huomattavat ja työpaikkoja on menetetty.

– Haluamme omalta osaltamme auttaa yhteiskuntaa palaamaan normaaliin. Toivomme, että tämän myötä me kaikki saamme iloisen joulun ja ihmiset palaavat ravintoloihin herkullisten aterioiden pariin, kannustaa Ilkka Koskinen Lahden Upseerikerholta.

Koronarokotuksen voi ottaa tällä viikolla ilman ajanvarausta myös Hollolan Prismassa tiistaina 19.10. klo 12–20 ja keskiviikkona 20.10. klo 12–20.

Lisätietoa koronarokotuksista ja muut walk-in-rokotuspisteiden aikataulut löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/.