Päijät-Sote: Laaja päivitys potilastietojärjestelmässä saattaa hidastaa toimintoja – poikkeuksia myös koronavirusnäytteenotossa

Päijät-Soten käytössä olevaan terveydenhuollon Lifecare-potilastietojärjestelmään tehdään laaja päivitys perjantaina 6. toukokuuta kello 22 alkaen. Päivityksen on tarkoitus valmistua seuraavana päivänä lauantaina 7.5. noin kello 17.

Päivityksen aikana potilastiedot ovat tarkasteltavissa katselukannassa, mutta kirjaaminen tai lääkemääräysten teko järjestelmään ei onnistu. Tästä syystä toiminta Päijät-Soten terveydenhuollon yksiköissä voi olla normaalia hitaampaa.  

Päivitys tehdään aikana, jolloin terveydenhuollon kiireetöntä toimintaa ei tavallisestikaan ole. Jos asia ei ole erityisen kiireellinen, suosittelemme siirtämään yhteydenottoa lauantain iltaan tai sunnuntaille.

Jos kuitenkin joutuu turvautumaan Päijät-Soten yhteydenottokanaviin tai hakeutumaan päivystykseen, on tarpeen varautua tavallista pidempään asiointiaikaan.  

Päivityksessä uudistetaan järjestelmän teknisiä taustoja, korjataan virheellisiä toimintoja sekä otetaan käyttöön uusia lakisääteisiä ja työskentelyä jatkossa helpottavia toimintoja. Teknisillä taustamuutoksilla tavoitellaan myös järjestelmän hitausongelmien korjaantumista.  

Korona Drive-in -toiminnan sulku lauantaina 7.5., ajanvaraus Hyviksen kautta ei toiminnassa sunnuntaina 8.5.

Korona Drive-in -näytteenotto on suljettu lauantaina 7.5.

Sunnuntaina 8.5. eivät kansalaiset pysty varaamaan Hyviksen kautta aikoja Korona Drive-in -näytteenottoon, vaan  tarvittaessa koronanäytteenotosta tulee soittaa 116117.