Päijät-Sote: Kysy biopankista Lahden torin markkinoilla elokuun ensimmäisenä keskiviikkona

Päijät-Sote: Kysy biopankista Lahden torin markkinoilla elokuun ensimmäisenä keskiviikkona

Helsingin Biopankki jakaa Lahden torin markkinoilla 3.8. kello 9–14 tietoa biopankkitutkimuksista ja -toiminnasta. Samalla markkinakävijöillä on oiva tilaisuus tehdä vapaaehtoinen biopankkisuostumus sekä antaa biopankkinäyte (verinäyte) Aleksanterinkadun Fimlabin laboratorioon.

Biopankki auttaa sairauksien ehkäisyssä ja hoitojen kehittämisessä

Biopankkinäytteiden avulla edistetään lääketieteellistä tutkimusta, jonka tarkoituksena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja. Biopankit keräävät suomalaisilta näytteitä käynnissä olevia sekä vasta tulevaisuudessa alkavia tieteellisiä tutkimuksia varten. Mitä useampi suomalainen tekee vapaaehtoisen biopankkisuostumuksen ja antaa luvan tallettaa näytteen biopankkiin, sitä paremmin tutkijat voivat niiden avulla kehittää uusia lääkkeitä, hoitoja ja rokotteita erilaisia tauteja vastaan.

Biopankkisuostumuksen voit antaa myös sähköisesti Helsingin Biopankin suostumusjärjestelmän kautta. Päijät-Soten alue kuuluu Helsingin Biopankin toiminta-alueeseen.

Lisätietoja:
tutkimuskoordinaattori Marjo Soini, Päijät-Sote, p. 044 719 5263
asiantuntijatutkimushoitaja Susanna Airaksinen, Helsingin Biopankki, p. 040 198 554
kehittämispäällikkö Tiina Nurmela, Helsingin Biopankki, p. 040 655 8961

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus