Päijät-Sote: Korona-viikkokatsaus

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.   

Sairaalassa on 26 koronapotilasta, ja heistä kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 30 koronapotilasta. Sairaalahoitoa vaativien uusien koronapotilaiden määrän lasku on pysähtynyt. Sairaalakuormitus on kuitenkin kääntynyt laskuun, mutta on edelleen korkea.   

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia lieviä oireita ilmenee. Positiivisen testituloksen jälkeen suosittelemme omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville sekä vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville, mukaan lukien raskaana olevat, suositellaan terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä. 

Jokaisen omalla toiminnalla on merkitys viruksen leviämisen estämisessä, nyt kun rajoitukset ovat keventyneet. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita. Käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen.  Rokotuspisteemme löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 9. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

Lisätietoja: 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus