Päijät-Sote: Henkilökunta käyttää kasvomaskeja asiakas- ja potilaskontakteissa jatkossakin

Päijät-Sote: Henkilökunta käyttää kasvomaskeja asiakas- ja potilaskontakteissa jatkossakin

THL kevensi yleistä maskisuositusta viime viikolla. Päijät-Soten henkilökunta käyttää jatkossakin potilaan tutkimus- ja hoitotilanteissa kasvomaskia. Sairaaloiden ja sote-keskusten yleisiä tiloja koskenut maskisuositus poistuu. Potilaat ja vierailijat voivat halutessaan edelleen terveydenhuollon yksikössä käydessään käyttää maskia.  

Päijät-Soten sairaaloissa vieraileville suositellaan kasvomaskin käyttöä, kun vierailija on potilaan kanssa lähikontaktissa tai oleskelee potilashuoneessa. Potilaalla tai hänen vierailijoillaan ei saa olla hengitystieinfektioiden oireita vierailuiden aikana. Vierailut toteutetaan ensisijaisesti osastojen ulkopuolella ja vierailulle osallistuu mahdollisimman vähän kävijöitä. Vierailuilla tulee huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.  

Lisätietoja: 
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointialueen järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Sähköposti lähetettiin henkilölle [email protected]

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Keskussairaalankatu 7, Lahti, Päijät-Häme 15850, Suomi

Peruuta tilaus